Deutschland über alles? Tja, als het over het Duitse bier gaat, valt daar wel iets voor te zeggen.

Partyscene Redactie | 25 juni 2002
headlines





Het feest zou plaats vinden in de HMH-bier-halle (Herliche Mout und Hop-bier-halle) ins Beieren (Buitenland!). Althans 's nachts in de hal, maar in de middag en vooravond buiten in die Biergarten. Ja, ze zijn wel erg grüntlich die osterbüren als het om bierdrinken gaat. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. En ze hebben gelijk! Waarom kostbare tijd (Drinktijd!) verliezen met onbelangrijke zaken, zoals werk of voetbal? (Arbeit macht Frei? Me hoela! Gaat juist veel tijd in zitten, zodat er voor het bier drinken minder tijd over blijft! Voetballen? Idem! (Voetballen kijken en tegelijkertijd bierdrinken schijnt wel aardig samen te gaan, heb ik horen vertellen...)

De middag werd gebruikt om te drinken, maar toch ook afgewisseld met bier-proeverijen en het doorzagen van dikke bomen. Ik begreep in eerste instantie niet wat het doorzagen van dikke bomen te maken kon hebben met het thema van dit weekend “So viel moglich bier trinken!”, maar al snel werd dit duidelijk. Van die dikke bomen zagen ze planken en van die planken maken ze lange tafels waar de pullen bier op staan en lange banken waar op gezeten dient te worden onder het bier trinken. Logisch! Ganz klaar!

Hey! Verdamt nogmahl, was ist das? Dort ist das Deutche Füssballteam... Die hadden das wochenende frei en kwamen even over uit Zuid-Korea om “Bij te tanken”. “Moed in drinken” zo gezegd. Even weg van de WK-voetbal. Even de “zinnen verzetten”. Even “uitrusten en rüst nemen” voor de belangrijke halve finale tegen Güüs Hiddink (Zuid-Korea) van dinsdag. Zij wilden dus in feite (om een lang verhaal kort te maken) dat weekendje Beierse Bierfeste aangrijpen om zich optimaal voor te bereiden op de strijd tegen Zuid-Korea. Nou heb ik persoonlijk niks tegen het Duitse volk of voetballende Duitsers, maar ik kon en mocht deze gelegenheid niet voorbij laten gaan om mijn steentje bij te dragen aan een eventuele overwinning van het team van onze Güüs. Toch? Kortom, ik heb het Duitse elftal uitgedaagd voor een wedstrijdje bomen zagen, jodelen en bierdrinken, teneinde de befaamde Duitse conditie te ondermijnen, zodat zo’n irritante goal aan het einde van een wedstrijd hopelijk achterwege zou blijven... Tja, je moet wat. Op dat moment leek het een soort van plicht jegens mijn vaderland en Zuid-Korea in het algemeen. Dat bomen zagen was al snel verloren. Te verwachten, want dat WK-elftal is goed “afgetraind” en ze waren met z'n elven...

Dat jodelen valt nog niet mee, zeg... Daar komt nog heel wat techniek en oefening bij kijken! Maar gelukkig maakten het Duitse team er ook niet veel van en bleef bij dit spectaculaire onderdeel de stand gelijk. Toen kwam het belangrijkste onderdeel. Drinken, drinken en doordrinken! Voor dat onderdeel werd de rest van de nacht uitgetrokken. Dus hüps, allemaal de HMH bier-halle in en weer aanschuiven aan die lange tafels. Voor de broodnodige afleiding en vertier (tijdens het bier drinken) waren alle beroemde artiesten uit Beieren opgetrommeld. ik noem er een paar: “Erich der Mann” (Demonstratie Jodelen en tegelijkertijd bier drinken), der “Schnelle J.” (Demonstratie bierdrinken en tegelijkertijd jodelen, maar dan live), “Michael der Heijh” (Eine richtige schallplatte künstler), DJ Tief (Unterwasser DJ), und Richard Hüwtin (Die kende verder niemand daar. Waarschijnlijk geen Beierse artiest?).
(En nog een paar, maar die ben ik vergeten, vreemd genoeg... zou veel bier dan toch slecht zijn voor de hersencellen?)
Al met al een zeer geslaagd weekend, met spekjes en zo...

Üntercover

(toegevoegd:25-06-2002/10:46)

Dinsdag 25-6-2002 15.30 uur na de voetbalwedstrijd Zuid-Korea-Duitsland.
Naschrift:
Het dronken voeren van het Duitse elftal afgelopen weekeind heeft niet mogen baten.
Sterker nog, het heeft de Duitsers blijkbaar gesterkt. De overwinning is voor Duitsland en niet voor Zuid-Korea. Wel typisch dat pas ná het invallen van de voetballer Bierhoff de ploeg uit Groot-Beieren uiteindelijk op voorsprong kwam... En dat onze DJ Fanclub bier-actie daarmee jammerlijk mislukte. .. Sorry, Guus!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws