JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 25 juni 2002
headlines


Hoewel je zou denken dat mensen in tijden van recessie juist willen ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid, hetzij door een filmpje te pakken of door lekker te gaan stappen, blijkt dit in praktijk vies tegen te vallen.

Bijna alle clubs hebben te maken met minder bezoekers, waardoor er enkele zelfs hun deuren hebben moeten sluiten. En ook de platenbranche heeft flink te lijden van de algehele recessie, maar zeker ook door het internet en de dure Euro. Met een gemiddelde prijs van 12 Euro voor een stukje vinyl, koop je niet zo makkelijk meer plaatjes.

Dit geldt ook voor de hoge toegangsprijzen voor feesten en clubavonden. Het kan allemaal wel wat minder kosten, maar dan moet je wel een sponsor hebben. En de gulste sponsors, zoals sigarettenmerken en alcoholische drankmerken mogen dit (binnenkort) niet meer doen van de overheid. Tja, zie daar maar een oplossing voor te vinden. Het aanbod aan Dj’s, met name uit het buitenland is nog nooit zo groot geweest, het is toch zonde dat niet iedereen daarvan kan profiteren.

1- MAZI – RETROFUTURISM EP RI’QUE
Mazi Namvar is beter bekend als Audio Soul Project (NRK), maar deze productie onder zijn eigen naam is ook erg vet. Dit bezige mannetje heeft ditmaal de hulp ingeroepen van Ron Carroll, die overigens niet veel aan bod komt op de diepe track ‘This Feeling’. Mijn favoriet is het nummer ‘Be there’, lekker funky plaatje met een aanstekelijk damesvocaaltje. Koffervoer!

2- LAJ & QUAKERMAN – EAST STREET RETREAT SESSION
Deze heren hebben een hitje gehad met het nummer ‘Schlamm me’, onlangs weer uitgebracht met remixen van Dj Q. Op deze nieuwe 12”staat 1 productie van de heren samen en 2 producties van Laj solo. ‘East Street Retreat’, hun gezamenlijke track is een hele diepe track met een hypnotiserende groove en hele aparte breaks. Supervet!
De solotracks van Lay zijn minstens zo diep, maar meer ingetogen. Maar ook zeker de moeite waard.

3- MOOZ – SIXPACK OF GROOVES ARMALYTE
Dit is een release op een Zweeds label van een Spaanse producer, vol met funky beats en loops. Mooze ofwel Luis Mestanza, bracht al eerder wat uit op Audiodrome, het label van Leandro Gamez. Op deze 12” staan 6 tracks, waarvan 3 handige locked grooves. Voor de liefhebbers van groovy techno een fijn plaatje!

4- TAKERS & LEAVERS – A DIIFFERENT POINT.. CONTRASTMUSIC
Dit is een project van Nigel Hayes (Chaser) en Dana Kelly (DKMA, Callisto) . Drie mixen staan er op deze 12”, waarvan de Nigel Hayes mix de meest interessante mix is. Deze lange remix is zo gruwelijk sfeerrijk, het is net een trip. Techy track met mooie keyboards, een geil kreunende dame en freaky effecten. Ogen dicht en gaan….

5- MARCO COROLA – APPENDIX C SOUTHSOUL
Deze plaat is niet nieuw, maar ik had hem blijkbaar gemist. Ondanks dat is ie zeker de moeite van het aanschaffen waard. Zoals we van Carola gewend zijn, swingen deze producties weer de pan uit. Twee funky tech-house grooves voor op de zweterige dansvloer. Check ook zijn vorig jaar verschenen album ‘Open System’.

(toegevoegd:25-06-2002/10:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws