JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 18 juni 2002
headlines


Er is nog weinig te merken van de zomerse stilte wat releases betreft. Het label Soulfuric komt met een aantal re-issues van oude labelhits, zoals UBP en Michael Procter. Slimme zet, gezien het aantal mensen dat naarstig op zoek is naar plaatjes van weleer. Eerder waren Defected en NRK al zo slim om hun catalogus opnieuw te laten persen.

Tribal doet het ook nog steeds goed, gelet op de stroom aan releases met Tribalmixen erop. Jammer dat de trendsettende labels als Siesta blijven hangen in dezelfde sound waar ze mee zijn groot geworden. Juist zij zouden alweer verder moeten denken.

Het succes dat Junior Jack, Kid Creme en Robbie Rivera hebben op de dansvloeren met hun stevige producties zorgt voor een toenemende vraag naar wat hardere platen. Labels als Defected, Fluential, Sondos en Junior voelen dit goed aan. Dit kan wel eens de nieuwe clubsound van 2002 worden. Na het suffe loungen, is het weer tijd voor wat actie!!

De top 5 van deze week garandeert in elk geval een ruime toename van je zweetproductie…


1- TIM DELUXE – IT JUST WON’T DO VENDETTA
Ja ja, daar is die weer, ik heb het al vaak over deze plaat gehad. De hit van de zomer is eindelijk uit. Deze plaat is zo aanstekelijk door het blazersloopje en de sexy vocals, dat hij de hele dag in je hoofd blijft zitten. Met een Dub op de b-kant en als bonus Tim’s hitje van vorig jaar ‘We all love Sax’. Hit!!!

2- STACY KIDD – GROOVIN’ DIY DISCS
Nog meer zomerse klanken, ditmaal van Stacy Kidd. De Pianomix is de lekkerste mix, vette groove met een cool pianoloopje. Check ook de Pots & Pans mix, deze tribalmix zit vol leuke geluidjes en effecten.

3- HAKAN LIBDO – BAD GIRLS GO TO HELL HEDONISM
Het Italiaanse Phunk Investigation (zij remixten o.a The Ones en Sophie Ellen Baxter) laat weer van zich spreken met een drietal mixen van een nummer van Hakan Libdo. Hun Clubmix is diepe tech-house met een onweerstaanbare groove. Funky keyboards met hier en daar wat vocale flarden a la Whiplash.

4- BARACUS – BIJONGAS CLUBSOLE
Deze plaat wordt veel gedraaid door de Engelse Youssef. Het is een clubby groover met een lekker aanstekelijk blazersloopje.
De gimmick van dit nummer zijn de samples van een mannetje dat het heeft over “Big tits..” , een beetje plat , maar wel leuk. Voor wie hier aanstoot aan neemt staat er ook een instrumental op de b-kant.

5- GIDDY AUNT – BOUNCE BUMP ONEPHATHDIVA
Het is me niet helemaal duidelijk wie er achter dit plaatje schuil gaan, maar het zal wel ATFC zijn, het is tenslotte zijn label. En als hij ergens de hand in heeft, is een hitje vrijwel zeker. De hook van dit plaatje is de sample van Ian Dury’s ‘Hit me with your Rhythmstick’. Met het succes van Junior Jack en Kid Creme, is de release van deze plaat goed getimed. Funky shit!

(toegevoegd:18-06-2002/09:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws