Paul van Dyk in Dancetheatre “O”

Partyscene Redactie | 17 juni 2002
headlines


Paul van Dyk is een graag geziene dj in Nederland en heeft hier dan ook al talloze keren opgetreden. Daarnaast staat onze oosterbuur bekend om topproducties als ‘another way’, ‘tell me why’ en ‘we are alive’ die alledrie wekenlang op nummer een in de Duitse dancecharts stonden. Het Engelse Muziekblad Mixmag verkoos hem drie jaar geleden tot ‘Man of theYear’ en concurrent Muzik typeerde Van Dijk als ‘Leader of a trance-nation’.
De 30-jarige Duitser groeide op in Oost-Berlijn, maar heeft zich ondanks zijn geïsoleerde bestaan in het oostblok weten te ontpoppen als een topproducent, -dj. Toen in 1989 de weg naar het westen openging, verliep zijn carrière in een sneltreinvaart en bereikte hij verscheidene hoogtepunten.
In 1993 werd zijn remix van Humate’s ‘Love Stimulation’ verkozen tot clubhit van het jaar. Een jaar later maakte hij zijn eerste album waarna er nog drie volgden. De tweede release ‘Seven ways’ kreeg de meeste waardering.
Vorig jaar bracht Van Dyk ‘Politics of Dancing’ uit, zijn eerste mix-cd sinds acht jaar. Op het moment houdt de Berlijnse dj zich bezig met het werken aan een vierde album dat volgend jaar verschijnt.

Voor meer info kijk op www.eau.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws