Brainstorm is ON

Partyscene Redactie | 6 december 2002
headlines

Dit was het geval zaterdag 8 juni. In het Waterfront vond er weer een nieuwe editie plaats van de electroparty Brainstorm en in Off Corso stond Honey Dijon op het programma. Twee totaal verschillende stijlen, maar leuk om die te combineren.

De eerste stop was het Waterfront, waar voorlopig de laatste editie (wees gerust, na de zomer zijn ze weer terug) van Brainstorm op het programma stond onder de naam Clean&Mean. Jammer genoeg had de headline van die avond, Quick&Brite, afgezegd. Lang hoefde er niet gezocht te worden naar een vervanger, want I-F stond te popelen om het over te nemen. I-F is bij het grote publiek bekend geworden door zijn track “Space Invaders are Smoking Grass”.

Voordat I-F achter de decks plaats mocht nemen was het de beurt aan Spacid. Deze dj uit Gent draait in België toch al wat jaartjes mee en is een graag geziene gast op 10 Days Off en Kozzmozz. In zijn set lag de nadruk op electrodisco, wat de binnendruppelende mensen warm maakte alvorens er met het zwaardere werk begonnen werd.

Tegen het einde van Spacid’s set toch maar richting Off Corso. Daar aangekomen bleek dat Benny Rodriguez de temperatuur al aardig had doen oplopen. Vreemd genoeg was het pas de eerste keer dat hij op ON draaide. Wat is het een genot om deze dj aan het werk te zien. Hij geniet werkelijk van elke plaat en straalt een veel energie uit. De stemming was, gevoed door pompende house en techhouse, zeer uitgelaten. Op enkele schoonheidsfoutjes na zette hij een zeer sterke set neer.

Na Benny Rodriguez mocht de internationale gast van de avond, Honey Dijon, laten zien wat “het” in huis had. Honey Dijon is afkomstig uit de fameuze Classic Records stal uit de U.S.A. Honey betrad het podium alleen gekleed in een spijkerbroek en beha. De reacties om mij heen waren positief, dit mogen meer vrouwelijke dj’s doen!! Voor degene die de mogelijkheid hadden het podium te betreden konden zien dat dit geen vrouw was, het was een man.

Niets dan lof voor iemand die zo gewaagd gekleed achter de draaitafels staat en iedereen de hele nacht voor de gek houdt. Uiteindelijk draait het allemaal om de muziek en moest ze laten zien wat ze als dj in huis had. Ze draaide een energieke set, waarin ze Chicago house/ disco en techhouse combineerde. De sfeer bleef er goed in, ondanks dat veel mensen al huiswaarts waren gekeerd.

Om vier uur hebben we ON gelaten voor wat het was om de nacht af te sluiten met electro. Bij terugkomst in Waterfront bleek dat we I-F hadden gemist. Dit werd ruimschoots goed gemaakt door Seutek en Raphael. Raphael is een Antwerpse electro-dj die samen met Seutek, Steffi e.v.a. op het Awakeningsfestival in de electrotent mag draaien. Seutek en Raphael wisselde elkaar constant af, wat ervoor zorgde de het niveau zeer hoog lag. Werkelijk alle facetten van electro kwamen in dit kleine uurtje nog voorbij en zorgde ervoor dat de nacht waardig werd afgesloten.

Tekst: Rik Peters

(toegevoegd:12-06-2002/09:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws