JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 6 november 2002
headlines


In het kader van de jaren 80 revival is het heel hip om plaatjes uit die periode te draaien of te remixen. Tom Middleton’s remix van ‘Sunglasses @night’ ( met daarin New Order’s ‘Blue Monday’) is nu (very limited) uit, koop ‘m snel . Voor de wat oudere partypeople onder ons verscheen er een 12” van Automan met daarop ‘White Horse’ van Laidback , een hitje van 20 jaar geleden, alles kan vandaag de dag.

Wat niet kan, zijn Dj’s die tijdens hun openingsset in een groovy zaal (!) om 1 uur s’nachts staan te rossen op 140 BPM.
Een openingssetje moet zorgen voor een goede sfeer, mensen druppelen binnen en raken zo in de stemming. Laat je ego in je koffer en houd je bezig met wat er in de zaal gebeurt. Dit is, behalve voor de bezoekers, voor de rest van de Dj’s die later draaien ook een stuk prettiger werken.

1- THE KALIMA EP – ETERNA DJOOKEE RECORDS
Voor de liefhebbers van deephouse komt het label Djookee (hoezo rare naam…) met The Kalima Ep. Het nummer ‘Eterna’ is een prettige groover , waarbij aan het eind van de track een zomerse Spaanse gitaar zijn intrede doet. Meer van deze gitaar kun je horen op de wat relaxtere b-kant. Zonnig plaatje!

2- DESERT – I SEE THE LIGHT MUTE
Zeker geen plaatje om je setje mee te openen, deze stevige techy remixen van Desert en D. Ramirez. Desert bestaat uit Paul Kane en Paul Pringle en dit is hun tweede release op Mute. De mix van Ramirez bouwt op naar een vette climax, waarna hij helemaal los gaat. De Manic mix van de heren van Desert zelf is er een voor de pillheads, de plaat zit vol bizarre geluiden en dubby stemmen. Voor wie maar niet naar huis wil op zaterdagnacht.!

3- BASTIEN GRINE – SHOOTING STARS EP SCONDIUM
Bastian Grine laat horen dat er meer uit Frankrijk komt dan Filterhouse. Hoewel hij al enige jaren bezig is met draaien en het organiseren van feesten in het zuiden van Frankrijk, is dit zijn eerste release. En die is errug goed, diepe techno met Detroit invloeden. Check het intense ‘Persephone’ en het funky nummer ‘Night Flyin’. Mais oui , c’est Superb!

4- UNDISPUTED TRUTH – FIRE IN DUB EB UNDERGROUND
Deze 12” is geproduceerd door Mark Plug en is de 4e release op dit Engelse label. De a-kant is een diepe tech-house track, meeslepend en goed dansbaar. Dat geldt zeker voor de remix van Kao op de andere kant. Fijne percussie en funky keyboards zorgen voor de vette groove.

5- FRED NASEN – GET DOWN EP VISITOR
Visitor uit Belgie heeft in de loop der jaren al heel wat goeie plaatjes uitgebracht, ook de laatste van Fred Nasen is weer een welkome release. Drie techy nummers, waarvan ‘Get down’ (sfeervol/ coole strings) en ’Goodbye ‘ (funky groove) mijn favoriet zijn.

(toegevoegd:12-06-2002/10:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws