Dj Lovely brengt dubbelaar 'Summer Sweetness' uit

Partyscene Redactie | 6 juni 2002
headlines



'Summer Sweetness', dat is de naam van de debuut-cd van dj Lovely. Zelf noemt hij het een mix van funk, soul en jazz. “Of, beter gezegd, muziek die er precies tussenin zit. Het zijn in ieder geval lekkere zoete klanken die je doen verlangen naar de zon.”. Dj Lovely begon zijn carriere twaalf jaar geleden. “Ik ben begonnen met schoolfeestjes en draaide vroeger vooral veel house. Ook heb ik vast gedraaid in het Paard in Den Haag. Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar mijn roots, omdat ik behoefte had aan meer muzikaliteit. Ik ben opgegroeid met funk en jazz. Mijn vader draaide altijd jazz en mijn oudere zus vooral soul en funk”, legt de 29 jarige Amsterdammer uit.

De muziek van Dj Lovely wordt vaak ten onrechte lounge genoemd, maar daar wil de 29 jarige Amsterdammer niets van weten. “Met lounge heeft het niets te maken. De meeste platen op mijn album zijn van machtige muzikanten als Ramsey Lewis, Roy Ayers en Donald Byrd. Muzikale helden die hun sporen verdiend hebben in de jazz, maar in de jaren zeventig overstapten op mooie, warme funk. Dat is wel even wat anders dan al die truttige lounge-dingen van nu, die door brave Poolse sessiemuzikanten worden ingespeeld.”
Op www.verzamelalbums.nl kun je de volledige tracklist vinden van Summer Sweetness. De cd ligt vanaf morgen in de winkel. Op 22 juni draait dj Lovely op Silly Symphonies in Scheveningen. Wil je deze cd winnen kijken dan onder rubriek "WINNEN'

(toegevoegd: 06-06-2002/12:52)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws