JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 21 mei 2002
headlines


Het andere bericht meldde dat de Duitser massaal hun Duitse Mark terug wilden hebben. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mijn geld er sneller vandoor gaat dan voor 1 januari. Het vinyl is ook met minstens 10% gestegen, import cd’s zijn al helemaal onbetaalbaar. Om me heen wordt er geklaagd dat de reguliere clubavonden zo slecht worden bezocht. Naar mijn idee zijn de bizar toegangsprijzen van de speciale parties en festivals daar mede debet aan. Als ik op flyers de toegangsprijzen zie, denk ik vaak dat de prijzen van gulden naar Euro bijna 1: 1 zijn gestegen. Je kunt je geld maar eenmaal uitgeven, een feest met speciale Dj’s en aankleding is dan veel interessanter dan een gewone clubavond.

Misschien kunnen organisatoren wat minder buitenlandse Dj’s boeken en wat meer NederDj’s. De kosten zijn op die manier lager, wat dan de entreeprijs weer drukt. Bovendien maken lang niet alle buitenlanders hun hoge gages waar.

1- DANILO VIGORITO – ORION MUZIK 01 12” ORION MUZIK
Elke release van deze Spanjaard is een feest, de grooves zijn altijd superfunky. Ditmaal komt hij met twee funky techno tracks en heeft hij Gaetano Parisio bereidt gevonden een track te remixen. Mijn voorkeur gaat uit naar de eigen producties, omdat ze net wat meer funk hebben. Deze Danilo kan nog wel eens een grote worden, mijn steun heeft hij in elk geval!

2- RANDOM FACTOR – WITHOUT YOU 12” 2020 VISION
Onder de naam Random Factor gaat Carl Finlow schuil, die al een respectabel aantal producties en remixen op zijn naam heeft staan. Dit is een voorproefje van zijn tweede album. Fred Everything’s remix is diep en hypnotiserend, terwijl Inland Knights er een funky vocal remix van hebben gemaakt. Op de andere kant staan nog twee deep techy -achtige tracks.

3- LEANDRO GAMEZ – TWENTY-NINE 12” MONOID
Ook deze Gamez komt uit Spanje, is buiten producer en Dj, eigenaar van de Audiodrome en Isoghi labels. Eerdere releases deed hij op o.a. Phont en Superbra. Verwacht een portie stevige techno vol funky beats, waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

4- SEBASTIEN LEGER – KING SIZE ALBUM SAMPLER 12” DEFECTED
Als voorproefje op zijn album voor Defected, verscheen deze week een album sampler met 4 tracks van deze populaire Fransman. ‘Metrospere’ zit vol acidgeluiden met daaroverheen de megavette compressie, die zo kenmerkend is voor Leger. ‘Facteur X’ is weer heel diep en sfeervol. De b-kant vond ik minder interessant, maar deze sampler maakt me wel nieuwsgierig naar het album!

5- HELEN GARCIA – SOUL SOOTHING SUNSHINE 12” SPINNIN WHITE
Van het Nederlandse label Spinnin’ verscheen er op white label een plaatje van de mij onbekende Helen Garcia.
Ik denk dat zij op de a-kant de vocalen verzorgt, maar het gaat mij om de dubmix op de andere kant. Stevige beats met daaroverheen een jazz gitaar sample, dit is een vette zomerplaat. Geen idee wanneer dit officieel uitkomt, maar ik weet zeker dat je deze plaat nog veel zult horen deze zomer.

(toegevoegd:21-05-2002/10:21)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws