Eerste Beachbop 2002 met Funk D’ Void

Partyscene Redactie | 21 mei 2002
headlines



Voor deze eerste Sanddance steekt de uit Glasgow afkomstige DJ/producer Funk D’ Void het kanaal over. Hij staat zij aan zij met DJ Tommy, Josz en Marnix, de resident DJ’s van Woodstock ‘69. Het live optreden komt deze keer uit de koker van de zeer getalenteerde Nederlandse formatie Systex.

Lars Sandberg aka Funk D’ Void is de intergalactische gigolo en spacefunk ambassadeur van Soma Records, een prestigieus dance label uit Glasgow. De klassiek geschoolde Sandberg kreeg een breed scala aan muziekstromingen met de paplepel ingegoten en controleert als geen ander het spanningsveld tussen funk, jazz en techno. Hij werkte samen met grootheden als Nigel Hayes waarmee hij Chaser vormde en maakte remixen voor Kevin Saunderson, Orlando Voorn en Sterac. Binnenkort verschijnt zijn remix van de New Order track ‘Someone Like You’.

Het geluid van de residents van Woodstock ‘69 sluit naadloos aan op de vibe van Funk D’ Void. DJ Tommy is net als Sandberg een muzikant in hart en nieren. Hij is lid van de live formatie Soulfull Distortion, een fenomeen in het alternatieve circuit in en om Amsterdam. DJ Josz was in het verleden onder andere te horen op Drum Rhythm en Lowlands en is sinds drie jaar één van de residents van Woodstock ‘69. Bereid je voor op een krachtige mix van jazz, funk, techno en ‘electro knetters’. DJ Marnix is samen met Woodstock ’69 oprichter van Sanddance met zijn party organisatie ‘Loveland’. Hij weet keer op keer een uitbundig feestje neer te zetten en is één van de breinen achter het hippe T- Dansant. De live act ‘Systex’ bestaat uit leden die in een soort gelijkwaardige samenstelling te bewonderen zijn en waren op festivals als Lowlands en The North Sea Jazz Festival.

Alles wijst erop dat met Beachbop op zondag 26 mei de zomer onder grote pubieke belangstelling eindelijk ‘echt’ gaat beginnen. De organisatie van Beachbop doet dan ook een dringende oproep aan de bezoekers om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Speciaal voor de gelegenheid zijn de bus- en treindiensten op elkaar afgestemd en zijn er wederom gratis pendelbussen van en naar het station van Zandvoort. De organisatie wijst er tevens op dat glaswerk tijdens Sanddance verboden is op het strand van Bloemendaal.


Extra informatie over Beachbop, de line up van Thursday Monkeys, Live On The Beach en de andere wekelijks terugkerende activiteiten is te vinden op: www.woodstock69.nl.

Andere Beachbop venementen vinden plaats op: Zondag 26 mei, 30 juni, 28 juli en 25 augustus

(toegevoegd:21-05-202/09:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws