JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 14 mei 2002
headlines


Ik verbaas me dan steeds over het eenzijdige aanbod, alle liedjes lijken op elkaar. De clips worden steeds meer hi-tech, maar de creativiteit loopt ver achter op de techniek. Hetzelfde geldt ook een beetje voor de nieuwe plaatjes die elke week in de platenshops binnenkomen. Een succesvol concept wordt vakkundig uitgemolken, iedereen wil een graantje (of liever nog, twee graantjes) meepikken. In tegenstelling tot de muziek op televisie, heb je hier in elk geval nog een keuzemogelijkheid. Vind je het niet mooi, dan koop je het ook niet. The choice is yours.

Gelukkig zit er een mooie, rode knop op mijn afstandsbediening, waarmee ik de tv uit kan zetten!

Uit het enorme aanbod van deze week heb ik weer 5 plaatjes gevonden, die ik jullie niet wil onthouden. Er zijn gelukkig nog genoeg creatieve geesten onder ons.


1- IAN POOLEY – READY TO FLOW 12” NRK
De derde gekleurde release van Pooley is groen en het wachten waard geweest. Vooral de track ’Quatro ‘ is in de UK al flink gehyped door o.a. Youssef en draait eigenlijk alleen om de funky baslijn. Ik vind de Aquatic mix van ‘Ready to flow’ minstens net zo lekker, met z’n 303 geluidjes en de vette groove. Green is mean!

2- 48 HOURS – 48 DAYS 12” VICIOUS VINYL
Deze tribalklapper komt uit Australie en is geproduceerd door Nick Demkiw en Hess. Hess kennen we nog van een plaatje dat hij onlangs uitbracht op Bamboo, een ander Australisch label. ‘48 hours’ is een lange track die zeker niet verveelt, dankzij z’n vette baslijn en funky percussie. Wil je nog een stapje dieper en steviger, dan is ‘Flipside’ de track ! Topper!!

3- TOM D. – DOWN TO EARTH EP 12” APHRO DOGZ
De platen komen deze week uit alle windstreken, deze release komt uit Frankrijk. De a-kant is mij te progressive, maar op de ander zijde staan twee mooi nummers. ‘Satisfaction’is diep en meeslepend, mooie keyboards en swingende bongo’s zorgen voor een lekkere flow. ‘Deception’ moet je horen met je ogen dicht.

4- COMBO – THE SOUND 12” MIGHTY ATOM
Dit is er eentje voor een strandfeestje. ‘The Sound’ heeft een fonky reggae feel, niet in de laatste plaats door de ragga-mc, die zo nu en dan van zich laat horen. De groove is loom en er wordt op de juiste plekken aan de filterknoppen gezeten. Voor deephouse moet je de andere kant even checken.

5- UPM – 80 PERCENT? 12” WALLY’S GROOVEWORLD
De laatste plaat komt uit België, maar is daar niet geproduceerd. Brian Kirkbride komt namelijk uit Baltimore, waar deze Dj een wekelijkse residency heeft in de Sonar Lounge. Dat hij ook muziek kan maken , bewijst hij met deze 12”.
De ‘Slurrican Dub’ zet je op als je thuis komt na een dag hard werken, terwijl je bij ‘Permagrin’ ( funky Afro-house) alleen maar wilt dansen .

(toegevoegd:14-05-2002/14:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws