Club Fusion viert eerste verjaardag met onovertroffen line-up

Partyscene Redactie | 5 september 2002
headlines


Met een line up die zijn weerga niet kent en in totaal drie zalen wordt dit met stip een van de beste edities van Club Fusion ooit. Drie landen leveren hiervoor hun meest gevreesde dj's, zodat het werkelijk een Fusion op Europees niveau dreigt te worden. De Cubic stelt voor deze gelegenheid ook haar VIP-area open voor het publiek, dat er als een vorst behandeld wordt.

Waar de eerste editie nog in 1 zaal paste, is Club Fusion inmiddels zo populair geworden dat er drie zalen voor nodig zijn. Die zullen ook allemaal nodig zijn, want het aanbod is niet mis: uit Duitsland
overgehaald zullen de Warp Brothers de noordzaal volledig op zijn kop
komen zetten met hun onnavolgbare hardhouse. Deze producers zijn
verantwoordelijk voor menige hit, en iedereen kent het typische rauwe
geluid van hun basslines. Als zij de hoofdstad bezoeken wordt het altijd een hoogtepunt.

Ook België levert topklasse in de vorm van Yves de Ruyter, het geluid
van Bonzai Records. Ook deze man heeft als DJ eveneens zijn sporen
verdient met het produceren van talrijke dance-hits. Wie de pech heeft gehad zijn twee Nederlandse optredens afgelopen Koninginnenacht te missen, heeft nu de kans om de diepe sound Yves in volle glorie te
beleven.

Uiteraard doet Nederland niet onder voor deze namen, en zal Johan Gielen dat even duidelijk komen illustreren. De afgelopen jaren heeft deze topper op vele grote festivals en feesten het publiek wild gemaakt, en zich bewezen als top-dj. Momenteel is hij op tour langs San Diego, Las Vegas en Los Angeles, maar op 17 mei zal hij de Cubic doen daveren. Wie weet wat hij meeneemt uit de US of A!
Eveneens producerend onder het Bonzai label is Airwave, die nu voor de derde achtereenvolgende keer op nummer twee staat in de Belgische
dance-charts met het nummer 'Another Dimension'. Zijn progressieve
geluid, dat hij zelf omschrijft als "pure electronic dance music" zal de zuidzaal volkomen in zijn greep houden.

Ook Dazzle van het Black Hole label heeft zijn sporen in de muziek
verdiend. Zijn mixcompilaties "Freedom" hebben hoog gescoord, en zijn
diepe melodieuze en progressieve geluid heeft hem boekingen tot in Zuid Amerika opgeleverd.

Een speciaal optreden wordt verzorgt door Mason, die met een elektrische viool een onwerkelijk live-aspect toevoegd aan de zuidzaal. Sounds like you never heard before!

Geen onbekende op Club Fusion is Misja Helsloot. Helaas valt ook op deze top dj geen kritiek te leveren. Zijn compilaties als 'In Trance we trust', een tweetal 'Forbidden Paradise' cd's en een aantal diepzinnige vinyl-releases hebben op menig feest gezorgd voor een fantastische sfeer, en in veel clubs en festivals heeft zijn stijl het publiek niet losgelaten.

Met zo'n indrukwekkend aantal goede namen is er bijna geen plaats meer voor de residents van Club Fusion, maar uiteraard zullen zij niet ontbreken. In de noordzaal zal dj Yesse zijn publiek opnieuw betoveren met zijn eigen stijl. Als geen ander begrijpt hij het concept van Club Fusion en weet dat op overtuigende wijze te vertalen. Datzelfde geld voor The Freak, die inmiddels een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de zuidzaal. Ook tijdens de afgelopen Club Fusion on Tour heeft hij een fenomenale set weten neer te zetten.

Het is alweer een jaar geleden is het al dat Club Fusion voor het eerst haar deuren opende in de Cubic aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Van het begin af aan was het sfeergehalte hoog, evenals het aantal mooie mensen. De sterk variërende line-up van Club Fusion biedt de Amsterdamse scene een cocktail die voor velen onweerstaanbaar blijkt. Trance, techno, hardhouse en clubmuziek creëren een sfeer waarin iedereen zich prettig voelt en er volop gedanst kan worden. De altijd wisselende decoraties, verfrissende visuals en mooie pas verbouwde zalen van de Cubic maken de feesten echt helemaal af.

Deze editie van Club Fusion is er een om niet te missen. Nergens anders zul je op vrijdagavond zo'n geweldig feest vinden, nergens anders zo'n sterke line-up. De prijs van 15 euro valt in het niet bij het aanbod en de dames kunnen het eerste uur (tot 23:00 uur) zelfs gratis naar binnen! Club Fusion, 17 mei: Serious partytime!

(toegevoegd:08-05-2002/15:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws