JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 5 juli 2002
headlines


Hoe kan ik nou iets grappigs op papier zetten, als er net iemand op brute wijze om het leven is gebracht, alleen voor het hebben van een uitgesproken mening.
De hele dance-scene bestaat bij de gratie van uitgesproken (muzikale) meningen, dat heet creativiteit.
Het kan en mag niet zo zijn dat je door je opvattingen moet vrezen voor je leven, zeker niet in Nederland !!

1- DENNIS DESANTIS – PROMOTION OF VICE 12” K2O
Dit is voor mij veruit het mooiste stukje vinyl van de week, gemaakt door de Amerikaan Dennis Desantis. Het label K2O is een sublabel van het Duitse Kanzleramt, dat zich door de jaren heen al heeft bewezen. Wat een sfeer op (alle drie) de tech-house/laidback techno tracks van deze 12”, mooie zweverige geluiden nemen je mee… Dit is de tweede release van Desantis en er is een album in de maak, ik kijk er reikhalzend naar uit.

2- COSMOS – TAKE ME WITH U 12” WHITE LABEL
Dit is een plaatje met een verhaal, want hij is al ongeveer een jaar oud! Pas met de WMC in Miami dit jaar, werd de plaat opgepikt en gehyped door o.a. Pete Tong. Nu wil iedereen de plaat natuurlijk hebben en heeft een slimmerik er white labels van laten persen. Het is een instrumentaal nummer, dat doet denken aan een Daft Punk productie. Het verhaal wil dat er momenteel vocalen bij worden gezocht, zodat hij klaar is voor de hitlijsten, kassa..!! O ja, Cosmos is natuurlijk Tom Middleton ( Jedi Knights, Global Communications).

3- EDITION EIGHT – ALMOST SOMETIMES EP 12” PHYSICAL SOUL
Onder de naam Edition Eight heeft Jerome (Music Man, Artform, Alola, Honchos) een viertal nummers geproduceerd voor Physical Soul uit Zweden. Op deze 12” laat Jerome zich inspireren door de Detroit sound, er zit veel gevoel in de tracks, diep en vol met verrassende geluiden. Luister ook eens naar B-2 ‘Stereocean’, geen Detroit, wel erg mooi!

4- NSD PROJECT – FUNK THE D 12” MOONSHINE
Op het Amerikaanse label Moonshine verscheen deze week een plaatje van NSD-Project, een gezamenlijk project van Dj Nique en the Floorfillers (Sean Biddle and DJ Vitamin D). Het zijn 2 pittige tracks, met lekkere straffe beats en funky sounds en hier en daar wat vocale flarden. Beide mixen zijn prima te draaien.

5- CALICO PROJECT – WAY BACK WHEN 12” REFORM
Dit is een lekker, niks-aan-de-hand groovertje van het Engelse Reform. Calico is net door Reform getekend als een van de nieuwe in-house producers, we zullen dus nog wel meer van ze horen. ‘Way back when’ staat er in twee versies op, waarvan ik het origineel het lekkerst vind.

(toegevoegd:07-05-2002/14:30)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws