Everybody in Arena on-Nederlands goed!

Partyscene Redactie | 5 juni 2002
headlines

Everybody, voor de gelegenheid in samenwerking met Loveland, is een concept van dj Sander Kleinenberg en Stef Vrolijk en is bestemd voor iedereen die van progressive house houdt. Sander Kleinenberg is degene geweest die de voortslepende discussie heeft beëindigd over wat progressive nu eigenlijk is. "Progressive is not a style. It is an attitude." En wat voor een houding dat was konden de feestelijk uitgedoste gasten horen. Vrijwel meteen na binnenkomst zagen we Kleinenberg en Lee Burridge al achter de draaitafels staan. Het was een verrassing dat ze 'back to back' draaiden en je kon horen dat ze elkaar fantastisch aanvoelden. Dat had ook effect op het publiek. Maar weinigen hoefden te wennen aan de sfeer zodat het feest vrijwel meteen begon. Of zou dat ook komen door de feestelijkheden van die dag zelf? Vele liefhebbers stonden 's middags al op het Amstelveld, waar Kleinenberg en Burridge ook draaiden.

De Arena is een prachtige locatie voor feesten, vooral op het balkon is het leuk dansen en de loft-achtige zitruimte (oh nee, lounge!) was aangenaam. Wat echter tegenviel was dat men nauwelijks de drukte aankon. Het was dan ook geen pretje om bij de garderobe te wachten, naar het toilet te moeten en aan de bar drank te bestellen. Ook op de dansvloer was het overvol en werd je constant gestoord door langslopende mensen.

Steve Lawler sloot de avond af met een voor hem zo kenmerkende diep dreunende tribal house met enorm veel percussie en zwoele, sexy vocalen. Als verrassing kwam dj Anthony Pappa aan het einde van het feest ook nog even kijken, zo waren de 'Nu Breed-dj's bijna compleet. Pappa was van plan om ook nog even een paar platen op te zetten, maar helaas dacht het management van de Arena daar anders over... Jammer dat zo'n spontane actie niet door mocht gaan. Misschien ook wel beter, want wat deden Burridge en Kleinenberg even later liggend op de vloer van het hotel?!

De conclusie die na twee edities in de Off Corso en de Arena getrokken mag worden: Everybody is on-Nederlands goed! Een te gek concept met fantastische dj's en hippe trendy locaties. Helaas was de Arena dit keer niet goed berekend op de drukte, maar dat wil absoluut niet zeggen dat het geen fantastische tent is.

Tekst: Df

(toegevoegd:06-05-2002/10:31)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws