Luke Slater Live in de Melkweg

Partyscene Redactie | 5 juni 2002
headlines


Ditmaal niet voor een van zijn dj sets maar Luke Slater verzorgde samen met zanger Ricky Barrow en zijn musicale partner Alan Sage een heus live optreden. Dj San zou het voorprogramma verzorgen maar hij werd vervangen en helaas op een niet al te geweldige manier waardoor het niet al te massaal toegestroomde publiek lang nodig had ‘om erin te komen’.

De technosound ala Josh Wink en Richie Hawtin die we van Luke Slater kende was ver te zoeken. In plaats daarvan bracht hij een electropop achtige sound ten gehore, die ons iets weg had van DJ Hell’s Munich Machine. In eerdere interviews hadden we al gelezen dat volgens Luke zelf het album in de live uitvoering vele malen beter was als je ooit op een cd kan vastleggen. En we kunnen gerust stellen dat hij daar meer dan gelijk in had. Het was een zeer indrukwekkend optreden, vooral door de zanger Ricky Barrow die met zijn geweldige stem de muziek geweldige deed opleven. Vrijwel alle nummers van zijn nieuwe album passeerde de revue. Vooral de single “nothing at all” waar het album mee begint en het iets uitbundigere “Stars and Heroes” waren erg indrukwekkend in deze live uitvoering.

Het grootste nadeel was dat het publiek dat toch al niet in al te grote getale was op komen dagen. Slechts in de laatste paar nummers een beetje los begon te komen. Als je het optreden zou zien op een festival als Sound/Vision, waarvoor Slater inmiddels heeft bevestigd, met een uitzinnig publiek erbij zal een liveset van Luke Slater een onvergetelijke ervaring zijn.

(toegevoegd:06-05-2002/09:59)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws