Partyreport Shockers @ Amsterdam RAI

Partyscene Redactie | 5 maart 2002
headlines

Shockers was overigens niet uitsluitend gericht op techno. Naast een mainstage en een tweede technozaal, die gericht was op de wat stevigere techno, had de organisatie een derde zaal met hardhouse geprogrammeerd.

Vroeg binnen, dus hadden we alle tijd om te acclimatiseren onder de klanken van Dj Hell. Hij was de eerste in het rijtje Duitsers dat 7 uur lang de draaitafels in de mainstage zou bedienen. Hell zette een ontspannen set neer, wellicht omdat het nog erg rustig was of omdat hij zich erg graag liet afleiden door zijn meegebrachte vriendin.
‘Never change a winning team’ moet de gedachte geweest zijn van de inrichters van de mainstage, want de zeecontainers waar ID&T vorige editie veel lof mee oogstte waren teruggekeerd als decorstukken. Aangevuld met de vertrouwde elementen, zoals lasers en videowals, bood het een frisse aanblik.
Een uurtje Hell was gelukkig niet zo hard als zijn naam misschien doet denken, maar hij legde een mooie basis voor wat nog komen zou.

Het verhaal vervolgt zich in de tweede technozaal, waar er midden in de zaal een constructie was gemaakt met een draaiend podium voor de dj’s.
De Fransman Technasia stond ongehoord hard te werken achter zijn decks, in een moordend tempo bracht hij plaat na plaat. En hij kreeg loon naar werken want met zijn brutale manier van draaien kreeg hij menige handjes op elkaar.
Een groot compliment aan deze man die het lef had om, vlak voor een hoogtepunt waar hij vijf minuten naar toe had gewerkt, er een breakbeat-plaat doorheen te gooien en hiermee het naderende hoogtepunt naar een nog hoger plan te tillen. Ja, op deze manier kan zelfs techno een seksuele lading hebben…

Zaal 3 bestond uit hardhouse en heel erg veel mensen. De immens populaire hardhouse kon echter bij lange na niet tippen aan de andere zalen in zaken als creativiteit en opbouw.
Mooi voorbeeld van hoe het wel kan was Thomas Krome. Met zijn Zweedse onverstoorbaarheid loste hij om 2 uur ’s nachts de Oekraïense live-act Vitalic af, en gaf vervolgens met zijn mutsje en platentas een wereldset weg.

De laatste der Duitsers op de mainstage was Thomas Schumacher. Ook Schumacher benutte de volle duur van zijn set om op gang te komen, hierdoor werd het zo nu en dan langdradig. Wat het meeste opviel was dat de mainstage erg leeg was qua publiek. Shockers was niet uitverkocht, en dat had rond tijdstippen dat het normaal spitsuur is wel zijn voordelen, maar tegen het eind begonnen er flinke gaen te vallen. Met de komst van afsluiter en Fuse-resident Dave Clarke was het langdradige afgelopen. Met zijn surplus aan techniek en onnavolgbare scratches, die wonderwel bijna allemaal lukten, gaf hij Shockers een meer dan waardig einde.

Partypix van Shockers zijn te vinden op de site van ID&T.

Tekst: Ruben Maase

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws