Jefferson's high five

Partyscene Redactie | 5 januari 2002
headlines



Dat Koninginnenacht een feestavond bij uitstek is, werd dit jaar weer bewezen met een aantal uitverkochte feesten. Het is alleen erg jammer dat mensen pas op de dag zelf besluiten om een kaartje te bemachtigen.
De zin om te feesten is de laatste jaren enorm toegenomen, met als resultaat dat populaire parties al ver van tevoren zijn uitverkocht. Er komen elk jaar meer feesten bij, zodat wij in de platenzaken buiten het verkopen van plaatjes de hele dag bezig zijn met het verkopen van kaartjes. Als je dan op de dag van het feest zo’n 100 keer wordt gebeld met de vraag of er nog kaartjes zijn, word je daar niet blij van. Ook wil ik niet meer horen “of er misschien ergens toch nog een kaartje ligt..” of “ik ken die-en-die, en hij zei…”. Voorkom dus teleurstelling bij jezelf en je platenverkoper en koop je kaartjes op tijd!

Ik ben op Koninginnenacht een kijkje wezen nemen in More, waar Cassie 6 en Little Louie Vega hun kunsten mochten vertonen. In de supervolle club nam Casper de eerste helft van de nacht op overtuigende wijze voor zijn rekening en stoomde het publiek klaar voor meneer Vega. Pal achter de Dj-booth kon ik Louie goed op zijn vingers kijken. Dat alleen al was een waar feest, aangezien hij met 2 draaitafels, 2 cd spelers en effectapparaatjes in de weer was. Onder de indruk van zijn kunsten, liep ik een paar uur later tussen allerlei mensen gehuld in oranje richting huis, het was een goed feestje.

1- LOS HERMANOS – BIRTH OF 3000 12” UR
Dj Rolando, die bekendheid verwierf met zijn wereldhit ‘Night of the Jaguar’ , is terug met een nieuwe klapper.
Verwacht geen kopie van ‘ Night.., want dat is het nummer ‘Birth of 3000’ zeker niet. Het heeft wel dezelfde gevoelige sfeer en daar zit ook de kracht in. Het enige nadeel is de korte duur van het nummer, dit vraagt om een langere remix! Anders moet je toch twee exemplaren kopen…

2- THE SUNDAYPRAYERS – BASICS 12” BEATFREAK
Spaanse tribaltopper van Simon & Shaker, twee onbekende producers voor mij. Na het succes van Chus, is er meer aandacht voor de Spaanse scene. Wie weet zijn dit wel 2 heren om in de gaten te houden, zeker na deze 12”. Het gaat met name om de track ‘Santa Cruz’, een lekkere uptempo trommeltrack met een zomerse trompet. Vet, maar niet cheesy. Volle dansvloer gegarandeerd!

3- TERRY LEE BROWN JR – SELECTED REMIXES 2 2X 12” PLASTIC CITY
Ik ben een grote fan van deze in Duitsland wonende Dj/producer. Zijn producties en remixen zijn altijd sfeervol, diep en klinken altijd vet. Nu is eindelijk de vinylversie van de eerder uitgebrachte cd ’Selected remixes 2’ uitgebracht. Tracks van o.a. Sono, H2O, Charles Schilling en de meester zelf. Ook lekker voor thuis.

4- TONY THOMAS – HYPNOTIC EP 12” HONCHOS
De altijd druk in de weer zijnde Tony Thomas ( the Producers) laat weer eens van zich horen, ditmaal op het uit Bristol afkomstige Honchos. Zoals we van hem gewend zijn, zitten zijn producties vol met percussie en keyboardstabs. Qua stijl zit hij ergens tussen tech-house en progressive in. ‘Hypnotic’ zou prima passen op een label als Siesta, ‘Big Stepper’ neigt wat meer naar progressive, beide nummers zijn zeer goed draaibaar.

5- RESIDENTS – DON’T TAKE AWAY MY SUMMER 12” NITELIFE
De a-kant kun je gelijk overslaan, op deze 12”van Mark Knight en Jason Herd a.k.a. the Residents. De ‘Tribal mix’ op de andere kant is een combi van club met een beetje progressive. Het geheel is diep en toch uplifting. De vocalen komen van de uit Belgie afkomstige Joy.

(toegevoegd:01-05-2002/15:25)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws