Report: Little ‘Louie’ Vega in de Amsterdamse More

Partyscene Redactie | 5 januari 2002
headlines




Even voorstellen, Little ‘Louie’ Vega is verschrikkelijk goed in het produceren van mooie deep house. Hij doet dit samen met zijn muzikale broeder Kenny ‘Dope’ Gonzalez onder de naam Masters at Work. Met de single ‘Work’ hadden de heren onlangs zelfs een bescheiden hitje. Maar het gaat bij de heren helemaal niet om hits, het gaat om vernieuwing. De heren hebben samen de basis gelegd voor de hedendaagse deep house.

Afijn, Louie Vega is een held, en de Amsterdamse More was dan ook (ondanks een hoge entreeprijs) uitverkocht. Wellicht had dit iets te maken met de eerdere dj sets van de kleine Amerikaan bij het festival Islander (ook door Club Risk georganiseerd) en in de Amsterdamse paradiso. Er stond dan ook een flinke rij voor de deur, waar wij overigens met een grote boog omheen liepen. Cassie 6, door Club Risk zo’n beetje gebombardeerd tot ambassadeur van de deep house in Nederland, was ondertussen bezig met een solide set. Met Cassie is het vaak, zo niet altijd gezellig. Lekker druk was het trouwens, en er heerste een gespannen sfeer. Want, duidelijk was dat iedere bezoeker speciaal voor een man kwam. En dat was natuurlijk voor die kleine amerikaan.

Om 3:00 was het dan eindelijk zover. Verscholen achter de Club Risk setup (Louie heet niet voor niets little ‘Louie’) verscheen de amerikaan dan eindelijk. Beginnend met heerlijke deep house bouwde Louie langzaam op naar een meer uptempo set. Opvallend, want bij eerdere bezoeken aan Nederland bleef Louie toch vooral trouw aan de deep house. Hoogtepunt van de avond volgens velen was Louie’s interpretatie van de Nederlandse house klassieker Plastic Dreams. De Amerikaan draaide een heerlijke set, maar wij konden het toch niet laten om even boven in de bomvolle lounge ‘Nomads’ te kijken. Gezellig, maar na tien minuten Xavier Perec kreeg deze partyreporter weer de kriebels. Terug naar Louie’s successtory dus, waar we de rest van de avond ons erg vermaakt hebben. Wat een heerlijke nacht. Nodig deze man nog een keer uit, alsjeblieft?

Tekst: Gijs van der Togt
Foto’s: MastersatworkINC

Lees meer meningen over deze avond in het gastenboek van Masters at Work
Meer weten over Little 'Louie' Vega en zijn collega's? Ga dan eens naar Dance @ America today .

(toegevoegd: 01-05-2002/14:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws