De Platenkoffer van... Harry Lemon

Partyscene Redactie | 26 april 2002
headlines



1. Miniloqou - Deep Motions - Sog

Sog is een one-man-label uit Zürich, Zwitserland. Deze track is gewoon geweldig. Echt Prog-Tech. Hou dit label in de gaten.

2. Sinead O'Connor - Troy - Devolution

Een van de meest besproken platen van de laatste tijd en hij is nog niet eens uit. Sinead's eerste hit voorzien van een Creamer&K. behandeling. De één vind 'm dodelijk saai , de ander (ik bijvoorbeeld) vind het briljant. Is zo goed als de DJ die het draait.

3. Jigsaw - ? - white

Binnenkort uit op een sublabel van Hope Recordings uit Bristol. Techno met trommels. Niks progressief. Gewoon ouderwetse feestplaat zoals je die in '94 wel eens hoorde.

4. G-Pal - Ocean of Blue - white

G-Pal is erg productief en ik vind dit tot nu toe zijn beste. Komt uit op swift en ik heb begrepen dat er maar 10 testpressings in omloop zijn. Ik heb dus geluk! tech-house op z'n best.

5. Joshua Collins - Phonosynthesis - Prolekult

Wat is in hemelsnaam Prog-Tech??? Dit dus. Doof kopen als je 'm tegenkomt.

6. Spooky - Belong - Deviant

Spooky maakte platen in de eerste progressive wave voor het toenmalige hotte label van William Orbit; Guerilla. Dit is hun eerste plaat sinds 9(!) jaar. De remixen zijn vrij hot maar het origineel is echt heel goed. Mooie 'Clannad-achtige' vocalen.

7. Lamb - Gorecki - CDr

Ik geef 't toe: Dit is een bootleg. Maar niet voor lang. Een van de mooiste lovesongs uit de popgeschiedenis heeft een dance behandeling gekregen van de Amerikaanse producer Bill Hamel. Nadat Lamb dit hoorde wilden ze het ook uitbrengen en kreeg 'ie als cadootje ook nog eens een echte remix opdracht. Some guys....

8. t.b.a. - Freedom - Combined Forces

Combined Forces doet ook een duit in het zakje. Doet een beetje denken aan Sander Kleinenbergs 'Four Seasons', maar da's niet slecht toch?

9. Shining Glass Garden - Shining Glass Garden - Dirttrax

Het is grappig om te zien hoe artiesten groeien. Deze Zweedse jongens ontmoette ik in Melbourne tijdens een groot festival. Zij draaiden in de Trance zaal en staan bekend om hun 'hardheid'. Dit is echter een 'echte' Prog plaat met alle bijbehorende cliche's (bwaaaoouuwww, sssgggrrrwwiieek!). van mij krijgen ze een 10 voor 'effort'.

10. Blackout - Basspower (S&L mix) - Basic Beat

de A-kant is aardig en leuk voor de club-DJ's maar naar mijn idee gaat het echt om de remix van opkomend DJ-duo Steef en Leontien, ofwel S&L. Inmiddels wordt het gedraaid door Lucien Foort, Max Graham en meer van dat soort mannen. Niet slecht voor hun eerste productie!

(toegevoegd:26-04-2002/17:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws