Orange Light District op het Lichtplein in Eindhoven

Partyscene Redactie | 26 april 2002
headlines

Twee compleet verschillende organisaties –Zodiak Commune en Samplism, verenigen zich achter de Witte Dame en zullen zorgen voor een banging Koninginnedag. Techno, Acid en electro aan de rechterkant van het plein, Hip Hop, Drum’n’Bass, dancehall en funkclassics aan de linker kant, dit onder de gezamenlijke naam Orange Light District…Zoek de verschillen!

Het is niet de eerste keer dat Samplism en Zodiak Commune tegenover elkaar staan. Vorig jaar op dezelfde plek op dezelfde dag ontmoetten ze elkaar voor het eerst. Het werd een succes, dus nu de tweede editie. Zodiak Commune heeft vooral DJ’s uit eigen stal meegenomen zoals Rick Angel en Zodiak. Uit Amsterdam komt Steffi (Mazzo) met een vette electro set. Als live act zal Alien Logic (finalist Grote Prijs van NL) de grondvesten doen schudden.
Bij Samplism zullen behalve hun eigen Eindhovens talenten de laatste uurtjes Amsterdamse DJ’s de boventoon voeren: L-Dopa van Paradiso, Tacofett (KinkFM) en Edzon van Fatbeats en Wix van Chocolate zijn een paar voorbeelden.
Naast vette beats is er nog meer vertier op het Lichtplein. Zo zullen er onder andere een platenmarkt zijn, een graffiti wall en Surinaams eten.

Zodiak Commune staat, na 3 jaar op een laag pitje te hebben gestaan, nu te trappelen om Nederland weer te voorzien van acid, techno en electro. De avonden in 013 Tilburg blijven bestaan, net als Technononsense in de Effenaar. Gepland staan de street parade (Legalize) van Amsterdam op 8 juni a.s., electro nights in de Effenaar en een label tour.
Samplism vertegenwoordigt al zeven jaar Hip Hop waar het kan. Op festivals en culturele evenementen staan ze klaar om een stukje hip hop cultuur te presenteren. Hip Hop artiesten uit Amerika naar Nederland halen, Graffiti’s en straatkunst exposeren behoren ook tot de activiteiten van Samplism.

Het programma van Zodiak Commune: DJ’s: Rick Angel (TechNoNonsense), Zodiak, Steffi (Mazzo, Klakson), Bor, Break3000. Live: Z-Bomb en Alien Logic.
Samplism: Hosts: Jiggagee (KinkFM) en Frank Nitty DJ’s: Edzon (Fatbeats), Wix (Chocolate), Tacofett (KinkFM), L-Dopa (Paradiso), Dirkdiggler (Duivel), Deen, Wenk. Live: Kemphanen, Phatpockets, Wondersteve,Crucialsounds, Shine&d’mon.
Start: 14.00, Einde: 24:00, Entree: gratis.

Tekst:Servanne Sohier

(toegevoegd:26-04-2002/11:54)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws