Win The Fifth Element op DVD

Partyscene Redactie | 25 april 2002
headlines


Visuele spektakels zo kan je over het algemeen de films van Regisseur Luc Besson omschrijven en The Fifth Element is daarop geen uitzondering. Een futuristisch actiespektakel met verbluffende special effects. In de verre toekomst wordt onze planeet bedriegt door het kwaad die in de vorm van een gigantische, brandende meteoriet de aarde gaat verzwelgen.

Geavanceerde wapens richten niets uit, het wezen wordt er alleen maar krachtiger door. De president en zijn voltallige regering zitten met de handen in het haar en raadplegen de priester Cornelius (Ian Holm) in de hoop dat hij een oplossing zal aandragen. Volgens hem is de redding nabij als een ruimteschip de aarde nadert met hierin vier magische stenen en het vijfde element die de sleutel vormt tegen de bedreiging van moeder aarde.

Vlak voor aankomst wordt het ruimteschip neergeschoten en vernietigd maar wetenschappers weten uit het DNA van één van de wezens het vijfde element, genaamd Leeloo (Milla Jovovich), te creëren. Leeloo raakt in paniek en ontsnapt aan de regeringsfunctionarissen. Tijdens haar vlucht belandt ze in de taxi van de verlopen ex-militair Korben Dallas (Bruce Willis) die haar helpt in contact te komen met priester Cornelius. Leeloo en Dallas staan aan het begin van een waanzinnig avontuur die hen naar alle uithoeken van het heelal brengt. Hierbij op de hielen gezeten door een stel gewetenloze aliens die onder leiding van de krankzinnige zakenman Jean-Baptiste Emanuel Zorg (Gary Oldman) koste wat kost willen voorkomen dat de plannen van Leeloo en Dallas slagen. Een zeer leuke extra op deze geweldige dvd is de making-off van deze film.

Hier zien we hoe de spectaculaire achtervolgings- en actiescènes tot stand zijn gekomen en zien we ook modeontwerper Jean-Paul Gaultier in actie. Gaultier is samen met de striptekenaars Mezieres en Moebius verantwoordelijk voor de prachtige kostuums in de film en bemoeit zich dan ook persoonlijk met iedere acteur, actrice en figurant voordat deze op de set staat. Deze als Deze uitgebreide video biedt een interessant kijkje achter de schermen bij het maken van "The Fifth Element". Om deze prachtige dvd te winnen moet je het volgende doen.

Geef het juiste antwoord op de vraag die je vindt in de rubriek "WINNEN" en maak kans op deze DVD.

(toegevoegd:25-04-2002/11:21)