Club Fuse al acht jaar episch centrum van de techno

Partyscene Redactie | 23 april 2002
headlines


Het Belgisch epische centrum van de techno bestaat dit jaar acht jaar Eigenlijk tel je als gerespecteerde dj niet mee als je nog nooit in de Fuse hebt gedraaid. Velen, onder wie Dave Clarke en Stacey Pullen, rekenen de Fuse tot hun favoriete club. De reacties van het publiek op de optredende dj’s zijn ongeëvenaard. Hier komt de sterrenstatus van de dj’s pas echt naar voren.

Detroit zwaargewicht Claude Young mocht deze verjaardag in de Fuseroom vormgeven. Door zijn enorme staat van dienst kun je hem plaatsen in het rijtje Kevin Saunderson/ Derrick May en Carl Craig. Hoewel hij tegenwoordig in Glasgow woont komen zijn ‘roots’ terug in zijn sets. Hij wisselt in zijn sets minimale en funky techno af. Het is toch een raadsel waarom de man zo weinig in Nederland geboekt wordt. Qua produceren heeft hij wel een goede band met Nederland. Er zijn namelijk een aantal producties van hem uitgekomen op het Eindhovense Djax records. Claude Young is een entertainer pur sang.

Deze man staat niet onbewogen achter zijn decks. Nee, hij maakt er een echte show van. Hij scratcht erop los alsof zijn leven er vanaf hangt. Zelfs zijn ellebogen laat hij niet onbenut. Hij was op een gegeven moment zo in zijn element, dat het op een scratchbattle begon te lijken. Nu moet je ervan houden, maar het was precies in het straatje van het Fuse-publiek. Zij zijn met resident Dave Clarke natuurlijk al heel wat skills gewend.

Tekst & Foto’s: Rik Peters

(toegevoegd:23-04-2002/11:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws