JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 23 april 2002
headlines


Tientallen mensen stonden afgelopen zaterdag al vroeg in de rij om een kaartje te bemachtigen voor DanceValley. Er waren dit jaar maar weinig kaarten beschikbaar op de voorverkoopadressen. De organisatie koos er voor om al in maart via hun site het merendeel van de tickets in de verkoop te gooien. De rest ging naar de platenzaken en postkantoren in Nederland. Binnen 10 minuten was het bekeken en waren de tickets op. Er werd door de nog aanwezigen even gevloekt en gescholden en 1 minuut later was de winkel weer leeg. Aparte ervaring.
Stop je tickets maar in een kluis de komende 4 maanden, ze zijn een zeer gewild item.

Dat met de hoge prijzen van platen tegenwoordig het draaien bijna een luxe wordt, proberen sommige labels er met slimme een marketingstrategie nog meer euro’s uit te slaan. Hun wapen: de dubbel 12” . Er staan meestal vier tot zes mixen van gerenomeerde remixers/producers op, waarvan er meestal maar een (1) de moeite waard is.

Met prijzen van 14 tot 24 (!) euro is het vinyl zeker geen impulsaankoop. Je hebt vaak geen keus als je een bepaald nummer echt graag wilt hebben, want het nummer is alleen op de dure dubbelaar verkrijgbaar. En dan lopen de labels te klagen dat er zoveel muziek wordt gedownload, met dit soort sluwe marketing truukjes is dat niet zo vreemd.


1- 16TH ELEMENT – WARP 12” LOADED
Het exemplaar dat ik heb is de originele enkele 12” , verschenen op Loaded, dat de laatste tijd hele goeie platen uitbrengt. Subliminal heeft deze plaat ook getekend en brengt hem uit als een dubbele 12” ( nog meer euro’s!!). Het nummer is een absolute peaktime floorfiller; een hypnotiserend loopje, en een snerpend geluidje wat na de break invalt, zorgen voor handjes-in-de-lucht op de dansvloer.
De X-press 2 remix is dieper, maar niet minder vet.

2- SEBASTIEN LEGER – VICTORY 2X 12” BLACKJACK
Deze Fransman is superhot op dit moment. Hij heeft net een dubbele 12”uit op Defected en komt nu met remixen van Victory op het Franse Blackjack label. Deze 2 losse platen komen later deze maand uit op Dected, evenals zijn volgende maand te verschijnen langspeler. Met mixen van Josh Wink en Hipp-E & Halo kan het bijna niet misgaan. Check ook de remix van Leger zelf met het vette breakbeat intro en dikke filtermuur , cést tres vet!!

3- SARE MURATORE – BELMONDO 12” EUKATECH
Eukatech komt met een 4-tracker van Jurre Havlicek, waar de man vandaan komt weet ik helaas niet. Wat ik wel weet, is dat hij een vette 12”heeft uitgebracht. Stuk voor stuk funky tech-house tracks (met een disco feel). ‘Belmondo’ zorgt voor een zonnetje in de clubs met z’n funky blazers. Aanrader!

4- LUPINE HOWL – VAPORIZER 12” HOPE WHITE
Leon Alexander is de eigenaar van een drietal labels in Bristol, waaronder Hope. Hun releases zijn meestal Progressive getint, op deze plaat valt dat gelukkig wel mee. De funky bassline neemt je mee naar de vette break, waar Underworld achtige vocals inzetten. Daarna ga je weer mee in de flow. Lekker deep en soulful.

5- TRIBALATION – FUNKY PIRANHA 12” FUNKY PIRANHA
Ik ben een fan van de heren Grant en Oxby in hun Tribalation outfit. Volle producties met dubby sounds kenmerkt hun geluid. Na een zevental releases op onder andere Loaded, Big Chief en Uhuru is het nu de beurt aan het nieuwe Funky Piranha label. De B kant is wel bijzonder funky, een typische Tribalation produktie: veel laag, funky keyboards en een catchy vocal sample. Zonnig!

(toegevoegd:23-04-2002/10:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws