Ambassadeurschap versterkt Nighttown formule

Partyscene Redactie | 22 april 2002
headlines


Het initiatief is gekomen van de organisatie van Nighttown zelf in samenwerking met het marketingcommunicatie en conceptontwikkelingsbureau Brighter World in Rotterdam.

Het credo: 'De zaterdag is terug', wat menig partybezoeker niet ontgaan kan zijn, is evident. De vele driehoeksborden en posters schreeuwen het uit dat Nighttown zeker (weer) de moeite waard is. 'Transformation' is de naam van de parties op de zaterdagavond die Nighttown weer op het juiste spoor zet. Ongeveer rond dezelfde tijd als de introductie van de Transformation feesten, zijn ook de ambassadeurs aan het werk gezet om dit aan het publiek kenbaar te maken en de juiste impulsen te geven door ze op een leuke manier naar Nighttown toe te trekken.

De Transformation feesten onderscheiden zich van de feesten die Nighttown hiervoor gaf door middel van de extra's in de vorm van aankleding, decor, dj's en acts en nieuwe thema's. Dat Nighttown hierdoor weer is gaan leven, leidt ertoe dat het juiste en leuke publiek weer naar Nighttown toe trekt, terwijl deze eerst wellicht zijn heil zocht in andere uitgaansgelegenheden die Rotterdam ondertussen rijk is geworden.
Het uitgaansleven heeft (zeker sinds het roerige jaar 2001) een synergie-effect gekregen in Rotterdam en trekt nu meer mensen buiten de stad zelf dan ooit.

Momenteel zijn 24 ambassadeurs actief voor Nighttown in Rotterdam en omstreken. Deze voor een gelijk deel mannelijke en vrouwelijke ambassadeurs zijn geselecteerd vanwege hun betrokkenheid bij en fiducie in Nighttown en hun affiniteit met het uitgaansleven. Er heerst met opzet een grote diversiteit in karakters en interesses onder de groep ambassadeurs, om zo een breed en gevarieerd potentieel publiek aan te trekken. Wekelijks worden de ambassadeurs op de hoogte gehouden van de aankomende zaterdagavond om zo de juiste informatie te kunnen overdragen op de potentiële bezoeker.

De taken van de ambassadeurs aka personificaties van Nighttown zijn het resp. trekken en informeren van potentiële bezoekers naar resp. over aankomende feesten op de zaterdagavond door middel van het èèn op èèn communiceren met de potentiële bezoeker middels hem of haar aan te spreken op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. De ambassadeur heeft per week een aantal vrijkaarten om te slijten aan leuke mensen die de ambassadeur (en daarmee Nighttown) graag in Nighttown ziet verschijnen. Op de zaterdagavonden is het merendeel van de ambassadeurs ook aanwezig in Nighttown (of maken furore op de aanwezige paardentram van Nighttown) en vervult hij of zij de functie van gastheer/ gastvrouw.

In ruil voor de promotieactiviteiten van de ambassadeurs krijgt deze de beschikking over een zogenaamde ambassadeurspas. Met deze pas kan hij of zij uiteraard gratis alle avonden van Nighttown bezoeken en heeft hij of zij bepaalde privileges in verschillende winkels. Ook kan zij gebruik maken van kortingen voor bepaalde diensten zoals de kapper, kleding, films, etc.
Kortom als je op straat loopt en je wordt aangesproken door een ambassadeur van Nighttown, ben je de gelukkige bezitter geworden van vrijkaarten voor een avond in Nighttown die je niet mag missen. Dus bij deze: je bent gewaarschuwd!

Meer info: artikel in Slam van april

www. nighttown.nl

Tekst: Trish

(toegevoegd:22-04-2002/10:28)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws