JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 16 april 2002
headlines


Nadat mode- en meubelontwerpers en andere trendsetters zich al lieten inspireren door deze vervlogen periode, worden de producers in de dance-scene ook wakker.

De in populariteit stijgende Scumfrog ( Jesse Houk uit Nederland) doet het met David Bowie, de Cleptomaniacs doen het met Rick James, Bushwacka deed het (zeer succesvol) met Michael Jackson.
De ikonen uit de tachtiger jaren worden massaal in de samplers gestopt door creatieve en minder creatieve producers. Op internet en in de platenzaken circuleren momenteel wel 4 verschillende Prince remixen, waarvan er eentje wordt toegeschreven aan Joey Negro. Ook populair zijn Pink Floyd, Spandau Ballet, Duran Duran, Journey, niemand wordt gespaard.

Heb je nog plaatjes op zolder staan, haal ze dan maar gauw naar beneden. Sampler aan en je hit is binnen. Volgens mij is dit nog maar het begin van een lange reeks ’80 jaren getinte releases. Dit zal voor de originele Eighties sterren ongetwijfeld reden zijn de spotlights weer op te zoeken. Of we daar nou op zitten te wachten….

1- MODE 2 – SOS 12” ALOLA
Het kwaliteitslabel van 16B komt deze week met een plaat geproduceerd door Marco Haarmans uit Nederland, jawel. En hoewel er ook een mix op staat van Omid aka 16B, vind ik het origineel het best. Vet slepende beats met korte sax samples, funky as hell. In de platenkoffer!!

2- LAYO & BUSHWACKA – LOVE STORY 12” XL
Deze plaat is enorm gehyped in de UK, where else? Ditmaal wel terecht overigens, want ‘Love Story’ is heel bijzonder. Moeilijk te labelen qua stijl, hij is diep, dreigend, spannend, verrassend. Hij komt echt los wanneer de pianist zijn werk doet, gaat allen luisteren. Voor de breakbeat liefhebbers staat er op de andere kant een fonky tune.

3- WARREN CLARKE – OVER YOU 12” ONE WAY
Als ik me niet vergis is, is de Original mix uitgebracht op Defected ergens vorig jaar. De G’s mix op de andere kant is eigenlijk een track van de ook vorig jaar verschenen dubbelaar van Mr G (ook op Defected), met daar overheen nieuwe vocalen. Kun je het nog volgen? Wel een hele vette plaat, zeker op een top soundsystem!!!!

4- IAN POOLEY – MISSING YOU 12” NRK
Dit is nummer twee uit een driedelige release van Ian Pooley ( hij brengt in de maanden maart, april en mei een nieuwe plaat uitop NRK). Ditmaal is de kleur blauw . De Mirrorball mix is mijn favoriete mix, beetje disco, beetje elektro, lekkere vocaaltjes. Ik kijk met hoge verwachtingen uit naar nummer drie!

5- PLAYER – EIGHT 12” PLAYER
De achtste Player release telt drie nummers, waarvan de A kant het meest interessant is. Geheel met de trend mee sampelen ze een hitje uit de jaren ’80 : ‘Give it to me’ van Rick James. Heel toevallig gebruiken de Cleptomaniacs dezelfde sample op hun nieuwe single, maar deze versie is lekkerder.

(toegevoegd:16-04-2002/10:33)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws