Line-up Drum Rhythm helemaal compleet

Partyscene Redactie | 15 april 2002
headlinesNa toevoeging van o.a Wyclef Jean (ter vervanging van de eerder aangekondigde Ja Rule, die wegens verplichtingen elders zijn optreden op Drum Rhythm heeft moeten afzeggen), De La Soul, Royksopp en Koop is de line-up van de 11e editie van het Drum Rhythm Festival compleet.
Nieuwe namen op vrijdag 24 mei zijn: Röyksopp, Recloose, Pépé Bradock, Kirk Degiorgio en Oxide & Neutrino. Eerder waren al bekendgemaakt: Lamb, Macy Gray, Gotan Project, Orishas, Relax, Bauchklang en The New Mastersounds. Aan het programma van zaterdag 25 mei zijn toegevoegd: Wyclef Jean, De La Soul, Anti Pop Consortium, Koop, Donnie, Tasha’s World en drie DJ’s van Favela Chic, het hipste club-restaurant in Parijs. Voor de zaterdag waren al bekend het G-Stone Recording package met Kruder & Dorfmeister feat. Sugar B & Stereotyp feat. Tikiman & Ceasar en Lootpack feat. Quasimoto.

Vorig jaar verscheen het lovend ontvangen debuutalbum Melody A.M. van Röyksopp. Op het podium wordt de muziek van dit Noorse duo, mede door toevoeging van een bassist, aanzienlijk ruiger gebracht dan op de plaat. Recloose vermengt obscure funk, drum&bass, hiphop, jazz, techno en electro tot een opzwepend geheel. Ook de DJ’s Kirk DeGiorgio en Pépé Bradock grijpen in hun muziek terug op jazz; de eerste in combinatie met techno, de laatste in combinatie met funky house. Oxide & Neutrino zijn afkomstig uit de Londense two-step formatie So Solid Crew. Hun soepele rap en vloeiende teksten worden ondersteund door stevige garagebeat, spacey samples en veel electronica.

Met Wyclef Jean, De La Soul en Anti Pop Consortium heeft het Drum Rhythm Festival zaterdag 25 mei weer een ijzersterk hiphopprogramma op het hoofdpodium. Als lid van de Fugees was Wyclef Jean al een van de grote successen op het Drum Rhythm Festival 1996, maar nu komt de zanger/rapper/musicus/producer met zijn eigen formatie naar Amsterdam. Met gevoel voor humor en sociaal engagement wierp de hiphop-groep De La Soul zich in de jaren ’80 op als tegenhanger van de toen zeer populaire gangsta-rap. Twintig jaar later geldt de formatie nog steeds als een van de meest invloedrijke hiphop-formaties, en staat bekend om haar energieke live-shows. Anti Pop Consortium komt voort uit de New Yokse underground scene. Hun rauwe, stekelige rapstijl gaat gepaard met weirde beats en samples. Naast hiphop is zaterdag natuurlijk ook veel andere muziek te vinden op Drum Rhythm. Het Zweedse duo Koop omschrijft hun dansbare muziek zelf als ‘jazz met een scheutje electronica’. Jazz, maar dan vermengd met soul, latin en hiphop, is ook terug te vinden bij het Nederlandse Tasha’s World. De soulstem van de Amerikaanse zanger Donnie heeft veel weg van Stevie Wonder. In het Braziliaanse restaurant Favela Chic in Parijs worden ’s avonds de tafels aan de kant geschoven om een bruisend feest te bouwen. Speciaal voor het Drum Rhythm Festival komen drie van de beste Favela-DJ’s naar Amsterdam: Gringo da Parada, Mister Zero en Tchiky al Dente.

Tickets: € 35,- per dag, 2-dagenkaart € 60,- (exclusief servicekosten), verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen, de 151 grotere postkantoren, 33 GWK stationskantoren, 12 grote VVV kantoren en AUB Ticketshop. Telefonisch: de Uitlijn 0900-0191 (40 cpm.) en TicketService 0900-300.1250 (45 cpm). Internet: www.drumrhythm.com. Aanvang: 19.00 uur (terrein vanaf 18.30 uur open)

Check voor updates van het programma en overige festivalinfo:
www.drumrhythm.com.

(toegevoegd:15-04-2002/15:40)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws