NOW&WOW koninginnenacht flyer in de ban gedaan

Partyscene Redactie | 4 november 2002
headlines



Het creatieve team van NOW&WOW die maandag 29 april (koninginnenacht) een sprankelende party willen geven met als thema ‘theultraglobalsexualthing’ had het idee opgevat om samen met de bekroonde vormgevers 75B een beeld te gebruiken van het schilderij ‘l’origine du monde’ van Gustave Courbert uit 1866.
Het schilderij van een onderbuik van een vrouw spreekt in Frankrijk zeer tot de verbeelding en hangt sinds 1994 in Musee d’Orsay in Parijs.
Ongeveer de helft van de voorverkoop en flyer adressen zijn ‘not amused’ over deze nieuwe flyer en weren deze uit hun winkels, leggen ze omgedraaid neer, of, erger nog; ze knippen de vulva van de vrouw eruit om hem vervolgens daarna pas op de toonbank te leggen.
Commentaar van Ted Langenbach (initiator van de MTC party’s en creatief directeur van NOW&WOW): Anno 2002 zou je toch van deze zogenaamde ‘hippe’ winkels verwachten dat deze toch iets meer ‘culturele bagage’ bij zich hebben of op zijn minst in dit ‘moderne Nederland’ een wat meer tolerant gedrag hebben ten aanzien van vrouwelijk klassiek bloot.

Volgens Langenbach krioelt het van de flyers in partyland die echt onsmakelijk zijn met een hoog gehalte aan siliconen dat de wansmaak aanzienlijk vergroot.

In 1996 werd al eerder een flyer van MTC party verbannen uit de winkels van Rotterdam in verband met een bloot persoon op de flyer.

(toegevoegd:11-04-2002/16:48)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws