Privilege was niet wat het had kunnen zijn

Partyscene Redactie | 4 oktober 2002
headlines

Privilege op Ibiza is niet zomaar een club, het is een happening. Je kunt het zo gek niet bedenken en deze club heeft het. Cafés, restaurants, winkels, exotische tuinen, zwembaden, sex-acts, theater, cabaret én natuurlijk de beste dj´s van de globe. Met meer dan twintig bars en een totale capaciteit van tienduizend bezoekers is Privilege “The Godfather” van alle clubs op Ibiza.

De vraag was natuurlijk in hoeverre ze het Spaanse concept in Cubic konden uitvoeren.
Er stonden vele meters aan dranghekken opgesteld, verdeeld in drie rijen voor de ingang van Cubic. Eén voor de kaartbezitters, een tweede voor niet kaartbezitters en de laatste was een VIP/gastenlijstingang. Alleen deze doorgang veroorzaakte een opstopping. Na de hardhandige controle belandde we in een warm verlichtte, stijlvol aangeklede zaal. Hier kon wel een goede sfeer gecreëerd worden. Dj Elias warmde het publiek op met aangename percussiegetinte platen en platte overgangen. Het VIP-gedeelte achter de dj-booth oogde trendy. Prominente mensen liep je hier nietsvermoedend tegen het lijf. De trommel, bongo, en tamtamplaten van Elias werden nog eens versterkt met een live optreden van,….een percussionist. Een oorlog van geratel in de grote zaal dus. Een beetje slagwerk is leuk maar op zo´n moment snak je naar wat anders.

Banging, funky, pomping house in de kleine zaal. Benny “The Benman” Rodrigues en Laidback Luke stonden hiervoor gepland, maar de kleine zaal bleef vanwege het lage bezoekersaantal hermetisch gesloten. We hadden drie opties voor andere muziek. 1: de lounge of 2: dj Ceasar Del Rio in de grote zaal. Ceasar bleef in dezelfde sfeer als zijn collega Elias, platen zonder een opbouw en weinig melodie. Het publiek was nog altijd tam en kwam maar niet los. In de hagelwitte lounge zorgde dj Victor Coral met een melange van funky en groovy house voor een leuke stemming.

De zaal van Benny en Luke bleef de rest van de avond gesloten. In de grote zaal hing werkelijk van alles behalve een sfeer. Muzikaal gezien werden we alleen maar getroffen door tromgeroffel. Victor Coral was dé man van de avond, helemaal toen dj Bram van der Loo de decks bediende. Bram z'n set was vrij rommelig. Ach, waarschijnlijk lag het aan de hoeveelheid genuttigde alcohol. Ons restte de derde optie te benutten. Naar huis.

Tekst: Cleon Macnack

(toegevoegd:10-04-2002/14:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws