Pacha Rotterdam, een nieuwe aanwinst

Partyscene Redactie | 4 mei 2002
headlines

Met de alom gewaardeerde Now & Wow, de trendy Off Corso, het reeds lang gevestigde Nighttown, de Vibes en de steeds populairder wordende Waterfront (en dan nog maar niet eens te spreken over de Fast Forward parade) kan er een nieuwe, internationaal bekendstaande aanwinst aan het rijtje toegevoegd worden: Pacha.

Het vroegere Maastheater aan de Maasboulevard heeft hiervoor een ware metamorfose ondergaan en heeft plaats moeten maken voor een stijlvol ingerichte club die in een bepaalde marktbehoefte kan voorzien. Van rasechte Costa discotheek heeft Pacha het via het medium Ibiza voor elkaar gekregen een trendy club image te creëren.

Afgelopen donderdag was de opening van deze eerste Nederlandse editie van Pacha. De organisatie had deze avond groots aangepakt door er niemand minder dan Tiësto neer te zetten en er een hele kudde prominenten uit de scene voor uit te nodigen.

Deze opzet was meer dan gelukt. Zelfs bij de VIP ingang moesten de gasten een aardige tijd in de rij vertoeven, om maar niet te spreken over de gasten die zich via de gewone ingang naar binnen moesten worstelen. Een heuse doorbitch zorgde in ieder geval niet voor een versnelling van het doorstroomproces, maar eenmaal binnengekomen was dit snel vergeten. Laten we maar zeggen dat dit de bekende kinderziektes waren.

De opening kenmerkte zich door de vele in het oog springende, rondlopende acts, een hoog gehalte vrouwelijk schoon, een volle dansvloer met springende feestgangers en een zeer drukke 1e verdieping waar, zoals vaak met dit soort openingen, netwerken hoger op de prioriteitenlijst stond dan het feesten.

Binnengekomen was Tiesto al volop bezig en gaf er een ‘old fashion Tijs style’ set weg. Opbouwend met trance, op de juiste momenten de stiltes laten vallen en dan snoeihard erover heen zodat het handjes in de luchtgehalte op de dansvloer weer de 100 % naderde. Erg duidelijk een ervaren en zeer bekwame rot in het vak. Verrassende underdog van de avond was één van de Pacha residents Rogier (oud resident van afterclub Dino’s), die de sneltrein waar Tiësto mee eindigde staccato wist voort te zetten met zelfs een kleine uitstap naar Roger Sanchez tussendoor. De andere resident die de Pacha avonden moet gaan vullen is de Engelsman Pete Leeman. Uit deze jongens kan zeker nog iets leuks voortvloeien…

Pacha heeft de naam, ambitie, markt en uitstraling om zich tot een succesvol concept te ontwikkelen. Met de enorme push strategie van de Rotterdamse gemeente ter bevordering van Rotterdam als cultureel (uitgaans)centrum, vraag ik mij af hoe lang zal het nog zal duren voordat Rotterdam het gevestigde Amsterdam voorbij streeft.Tenzij Pim hier natuurlijk geen zin an heeft…

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:05-04-2002/12:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws