Part 2 Awakenings 5 year anniversary, ijzersterk

Partyscene Redactie | 4 maart 2002
headlines

Zowel de vrijdag als de zondag zouden plaatsmaken voor een uitbundige viering. Wij besloten de zondag af te reizen naar Rotterdam om daar de ijzersterke line-up die Monumental heeft neergezet aan te horen.

Bij aankomst bij Now&Wow rond half twaalf was de rij gelukkig te overzien en waren we ook snel de jassen kwijt bij de uiterst vriendelijke garderobedames. Binnen was het al aardig druk, en de sfeer zat er al goed in. in de NOW zaal stond Estroe te draaien en zij had al meteen een stevig tempo te pakken. Wij besloten echter om bij de “oude rot” Dimitri te gaan kijken die een geweldige set neerzetten in de WOW zaal en reeds voor middernacht alle handen in de lucht kreeg. Het was geweldig te zien hoe Dimitri opleefde en de volledige zaal achter zich kreeg.

Rond de klok van tweeën nam Duitse techno coryfee Chris Liebing het van zijn maatje Steve Rachmad over in de NOW zaal en wist met een indrukwekkend vertoon van macht keer op keer de zaal tot waanzinnige hoogtepunten te krijgen. Zowel het publiek als Liebing zelf was erg uitbundig Liebing stond continu te springen en met handdoeken te zwaaien wat echt een heel aparte sfeer creëerde. Wat ons betreft was Chris de uitblinker van de avond ook al was het laatste deel van zijn set wel ietsje voorspelbaar en had een iets degelijkere opbouw zijn set de feestvreugde nog iets kunnen verhogen.

Het was aan de Canadezen om het 5 jarig bestaan van Awakenings af te sluiten. In de Wow zaal nam het veelzijdige technotalent Mistress Barbara de platenkeuze voor haar rekening terwijl technoheld Richie Hawtin in de NOW afsloot. Het enthousiasme dat Mistress Barbara toonde was echt super, continu bespeelde ze het publiek en liet ze weten dat zij zich ook vermaakte. De set van Mistress was kwalitatief misschien iets minder dan we van haar gewend zijn, maar toch was de sfeer er niet minder om, het dak ging eraf. Richie Hawtin draaide een vrij vlakke set en een stuk minder stevig dan we hadden verwacht. Hij was iets subtieler en had meer oog voor de opbouw die dan ook perfect in elkaar zat.

Al met al was het een zeer geslaagde editie van Awakenings, Now&wow blijft een unieke locatie voor een technofeest vanwege de rauwe uitstraling die zij heeft (indien niet versierd). Het geluid was goed ook al kwam de mid niet altijd even lekker door. Ook het volume was aan de hoge kant maar dat hoort er nu eenmaal bij als je naar een technofeest gaat. Je kunt altijd wat verder van de boxen gaan staan. Grootste minpunt van de avond was de hitte. Binnen no-time was iedereen helemaal doorweekt van het zweet wat het er allemaal niet erg fris op maakt. Er waren wel genoeg plaatsen om even af te koelen waardoor het nog wel uit te houden was.

Tekst: Arnout Boele

(toegevoegd:03-04-2002/13:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws