Groot nieuws vanuit de onderwereld: Stereo Sushi Girls’ Gouden Kabouter Award is terug!

Partyscene Redactie | 26 maart 2002
headlines




De Stereo Sushi Girls’s Gouden Kabouter is terug!
(Thank god for that... Althans hij was even terug...)

Het was een zeer spannende ontknoping vrijdagavond jongstleden;
Dubbelspionnen, intriges, emoties, hardhandige aanpak van
de criminaliteit en undercover verslaggevers...
En tot slot een heuse politie fuik!!!

Kortom een avond om niet te vergeten...

Wat vooraf ging:
Toen dit jaar de Stereo Sushi Girls een Gouden Kabouter Award (Een soort Oscar, maar dan voor DJ’s van álle soorten en maten; zwart/wit, groen/blauw etc. Ex-models, you name it...) wonnen waren zij daar erg blij mee! Niet voor lang. Hij werd de zelfde avond op het Gala in Paradiso gestolen. Enige dagen later viel er in de Jonge Roelensteeg 4 bij de Stereo Sushi Bar een brief van de kidnappers op de mat. ... zonder duidelijke eisen... Vervolgens werden er (en veel lezers van de div. forums wisten dit al, maar voor de goede orde) vele, vele oproepen gedaan op de div. forums op dit internet. Tevergeefs! ook een kleine advertentie in de Telegraaf van zaterdag 16-3-2002 met daarin een beloning van 25.000 gulden uitgeloofd voor het terugbezorgen van de Gouden Kabouter hielp (nog) niets.

Het leek niet gekker te kunnen worden!
De boeven hielden zich gedeisd. Tot vorige week: Er werden nieuwe brieven verspreid (o.a. op het DJ Fanclub kantoor) met nu duidelijke eisen en een vraag om losgeld.
De tekst van zo’n brief!!!
(En jawel, je kon er op wachten... Het werd wél gekker!)
Hieronder de brief die laatst bij mij in de bus viel...:
KOMT IE:

“Dit is geen grapje!!!!!
Vrijdag 22 maart 2002 om 21.00, locatie: industrieterrein Hempoint (nieuwe hemweg).jullie gouden kabouter zal daar ergens aanwezig zijn. Hij is in leven. Wij eisen in ruil voor de kabouter: f 25.000,- of € 11.344.51 (mag ook gekopieerd, maar wel dubbelzijdig) Verder willen wij 50 gratis drankbonnen om uit te geven op de bewuste avond in de Stereo Sushi.

Jullie komen met 1 auto en maximaal 2 personen, Erik en Sjoertje. Aldaar sms-en wij jullie via de GSM van Erik A. voor nadere instructies.
let op: geen politie, geen media, geen Peter R. de Vries
(Jack Undercover wordt door de vingers gezien)
geld en bonnen meenemen in sporttas.

Op een nog onbekende plaats kan de kabouter en een
factuur van f 25.000,- worden opgehaald.

Extremistische groepering: het oudevandagenverzetsfront”


DE ONTKNOPING:
Enfin wij van DJ Fanclub (Maz en ik) afgelopen vrijdag avond naar het Hempoint in een onopvallende auto en gewapend met pen en bloknoot, fototoestel, videocamera en een gezonde doses spanning...
Wat zou er gaan gebeuren...?

Op zo’n verlaten industrie terrein is ineens álles spannend en verdacht. Zo hebben we infrarood opnamen van een man op fiets met plastic zak aan het stuur. Zéér verdacht! Een meisje op fiets die toen ze ons, half verscholen in de stilstaande auto zag liggen, ineens heel hard ging fietsen... Ook zéér verdacht! Was zij een handlangster van de kidnappers die als spion vooruit was gestuurd om te kijken of de kust veilig was en er inderdaad geen politie was gewaarschuwd...? Wie zal het zeggen? De spanning nam toe! Daar kwam een geblindeerd busje het terrein op rijden. Heel zachtjes. Het reed door om vervolgens ineens achter ons op te doemen in het mistige, schemerdonkere avondlicht. Het busje stopte naast ons. Gelukkig! het was Erik en Sjoertje van de Stereo Sushi! (Ik verberg mezelf snel achter de voorstoelen van het busje en Maz blijf alles op veilige afstand volgen om eventueel de politie te bellen als het echt uit de hand loopt)

Vanaf nu gaat alles heel snel:
Een telefoontje gaat: Het zijn de ontvoerders! Opdracht: “Rij naar het BP station en deponeer sporttas met de poet in de vuilnisbak van pomp 7!” Klik.

Vervolgens worden we gesommeerd naar het Veem theater te rijden. (Dat bleek later een afleidings manoeuvre)
Vóór dat wij daar heen rijden springen er twee mannen met bivakmutsen uit het busje (er bleek een arrestatie team van 4 man achter in het busje te zitten) om het losgeld stiekem te bewaken en om te wachten op de ontvoerders...
(En dat onder de bewakingscamera’s van een tankstation...!!!
DAT IS NIET SLIM!!!)

Hierna gaat alles nog sneller!
Het telefoontje gaat weer over: De ontvoerders:
“Jullie handlangers zijn dood” “We willen nu 25.000 gulden extra!”
“SNEL!!” “Anders zien jullie de kabouter niet meer levend terug!!!”
(Goede raad was duur, dat begrijpt u!)

Na enig overleg van het arrestatie team werd al ras
gekozen (Na dat vreselijke bericht dat 2 collega’s omgekomen waren) voor de vólle aanval en achtervolging van de kidnappers!
Terug naar het Hempoint alwaar we de 2 lijken van ons team aantroffen, alsmede een verdachte auto die we nog net zagen wegscheuren...
Na een wilde achtervolging werd de vluchtauto is klemgereden en de “hardhandige” arrestatie van de boeven was nabij!


Enfin het léék allemaal goed afgelopen te zijn...
Heláás!
De pompbediende had de politie gewaarschuwd en deze had snel rondom het Hempoint terrein een ware politie fuik opgezet en daar reden we nietsvermoedend in. Toen de politie de achterdeuren van het busje opendeden vonden ze 2 mannen geboeid liggend op de grond, 4 zwaar bewapende mannen met bivakmutsen en ook nog eens een sporttas met 11.344,51 VALSE EURO’s... en... de massief Gouden Kabouter...
Leg dát maar eens uit!
Dat lukte niet echt, dus ging de Hermandad vervolgens nóg een keer de hele bubs arresteren... Inclusief ondergetekende...
We zijn de volgende ochtend weer vrijgelaten, maar er wacht ons allen nog een fikse straf...
Helaas geen foto’s van het laatste en meest spannende gedeelte, en een verslag hiervan houden jullie tegoed.
Ik zit nog na te trillen...
Alom weer een geslaagd begin van het weekeinde zou ik zeggen!!!

Undercover

PS:
De Gouden Kabouter is nu nog op het politie bureau als een van de bewijsstukken in deze nu al ruchtmakende zaak... De Stereo Sushi Girls kunnen er nog steeds niet van slapen... En ik ook niet... van hen...!!! “Thank GOD it’s all over!!!”)

(Een volledig foto verslag vind je op : Het Earth messageboard en natuurlijk op het het DJ Fanclub Forum en een TV-verslag op Party Crash a.s. zaterdag 30-3-2002 om 22.30 uur op V8.)

(toegevoegd:26-03-2002/15:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws