Hollywood is dood, lang leve Hollywood!

Partyscene Redactie | 25 maart 2002
headlines


En daarmee sluit ze een tijdperk af, vol van vernieuwing op het gebied van stijl en sfeer. Een variatierijk feestweekend van verschillende dansstijlen sluit een muzikaal rijk tijdperk af.

"Ik denk dat wij de eerste discotheek zijn geweest die een discobol hadden in Nederland. In Spanje waar Piet en ik op vakantie waren, hadden ze die al maar hier was dat volkomen onbekend. Die hadden we zelf in elkaar gezet en geplakt. Om het te laten bewegen hadden we er een motortje ingebouwd. Een felle koplamp die erop scheen maakte 'm af."

Aldus spreekt Hugo van Rooij (48). Hij als DJ en zijn broer Piet (49) als eigenaar hebben vele jaren het gezicht van de club aan de Dommelstraat gedomineerd. Met beeld, sfeer en muziek maar vooral met vernieuwing. Ondernemen was het niet meer wat zij deden, neen, het was een heuse bezieling van hen beiden.

Piet: "We hebben het eigenlijk altijd in onze kop gehad. Eigenlijk niet meer normaal meer, die bezetenheid. Ik zie ons nog bezig toen we 15 jaar waren, waar we op onze slaapkamer onze eigen discotheek hadden gemaakt. Drie jaar later draaiden we onze eerste platen in de Maddox op de Markt, waar nu Centraal zit."

Vader van Rooij had in die tijd grootse plannen voor zijn twee telgen. Hij was van plan de eerste supermarkt te lanceren binnen Eindhoven. Maar Hugo en Piet zagen een leven in de Horeca veel meer zitten. Aldus werd midden jaren zeventig Zhivago geboren aan de Nieuwstraat, waar de hele familie aan meewerkte. Vandaar uit verhuisde het naar de Dommelstraat alwaar de club Hollywood werd gedoopt.

Piet haalt er een foto-album bij, zo een waar tijden uit lijken op te lichten. Stralende mensen, een volle vloer, beroemde acts en bands op het podium. Wat te denken van artiesten zoals Percey Sledge, Luv, Joe Tex, Sylvester of de breakdance en hiphop legende Sugar Hill Gang. Wat Studio 54 voor New York was, was deze club zo'n beetje voor Eindhoven.

"Twaalf jaar geleden hebben we de Disco uitgezwaaid en hebben we de house muziek omarmd", vertelt Piet. "Mensen verklaarden ons totaal voor gek dat we dat deden. Dat we daarmee onze eigen ruiten ingooiden. Maar eigenlijk hebben we dat altijd al gedaan. De trend in veel gevallen voor blijven. En soms liep dat fout, ja. Maar een beetje lijden hoort erbij om vooruit te komen."
Hugo: "We gingen in de hoogtijdagen van de Disco iedere maandag platen halen in Antwerpen. Zo liepen we 'Boogie Wonderland' van Earth, Wind and Fire tegen het lijf, een Amerikaanse Import. Het dak ging eraf hoor toen we die plaat draaiden want niemand kende hem. Tegenwoordig is dat onmogelijk met Internet. Toen was nieuw nog echt iets speciaals."

Bavaria zal het danspand gaan huren en omdopen tot Liquid. Piet zal zich boven de dansruimte bezig gaan houden met het produceren van muziek. Op zijn eigen label Rytmic Records, samen met de huidige Hollywood huis-DJ Marcel Woods. Hugo draait op dit moment zijn seventies en eighties mix in de Dino's aan het Stationsplein. Maar het antwoord van Piet is heel simpel als het erop komt om een succes toch van de hand te doen.

"Ik heb alle prijzen eigenlijk al in de kast staan. Verder heb ik ook een gezin waar ik meer aandacht aan wil geven. Mijn zoontje wegbrengen naar het voetbal wil ik gewoon zelf meemaken. Dat klinkt misschien heel onwerkelijk om te doen maar zo simpel ligt het."

En misschien schuilt in dit laatste citaat wel het succes. Van de dingen niet mooier willen maken dan ze zijn. Van nuchterheid. Reëel dromen, dingen op de eigen manier waarmaken en verder gaan. Hollywood is dood, lang leve Hollywood!

Afsluitings weekend Hollywood:

Vrijdag 29 maart:
Acid House met DJ Bor, DJ Rick Angel en DJ Lamot. Entree: 5 euro
Zaterdag 30 maart:
Back To Disco, met de brothers van Rooij achter de turntables. Entree: 5 euro.
Zondag 31 maart:
The Final Party met DJ's Marcel Woods, Pascal Feliz, Menthal Theo, Darkraver e.a. Entree: 6 euro (deur 7,5 euro)

Door: Bram van der Putte

(toegevoegd:25-03-2002/11:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws