Report: Earth @ Paradiso

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Earth in Paradiso is altijd apart. De oude kerk waar al zoveel grote namen optraden straalt een sfeer uit die als niets anders past bij een progressive houseparty.

Jammer was het daarom dat een groot Earth logo het zicht op de oude glas-in-loodramen wegnam. Toch is een feest in een oude kerk the place to be op tweede kerstdag. De spits werd afgebeten door Per. Een ouderwetse Per die door zijn set af en toe kerkgezang liet horen. Verder deed de voortrekker van progressive wat we van hem gewend zijn. Ook het opwarmen doet hij als geen ander. Junky XL nam over en deed dat hard. Het publiek waardeerde dat wel, hoewel het geluid af en toe wat zachter mocht. Een publiek overigens dat we gewend zijn bij Earth. Weinig extravagant uitgedoste mensen, veel gewone kledij. Het hoort bij dit soort feesten. Muziek, dat telt. XL creerde een grote tegenstelling met de kleine zaal, waar DJ Richard een funky groovy set weggaf. Anthony Pappa, sloot de sessie in de oude kerk af. Aan zijn set heb ik weinig toe te voegen. Rustig van opbouw liet Pappa zijn set uitmonden in een orkaan van een geweld. Alweer een bewijs. Progressive kan beuken en hoort te beuken. Sterker, als je op een progressive feest bent geweest en je bent niet meegevoerd door de dj’s tot grote hoogte, dan klopt er iets niet. Momenteel zie je deze stroming een opmars maken en wordt de schare fans steeds groter. Ligt deels aan de muziek, deels aan de mensen die er van houden. De gemiddelde leeftijd is op dergelijke feesten een stuk hoger dan bij “reguliere” avonden in bijvoorbeeld Lexion, Hemkade en Ministry of Dance. Ook het drugsgebruik ligt veel lager. Het publiek komt daar samen om te genieten en doet dat vaak puur natuur. Een stroming om op de voet te blijven volgen in 2002. DIF party facts:
Feest: Earth Locatie: Paradiso, Amsterdam Djs: onder andere Richard, Per, Anthony Pappa en Junky XL Deurbeleid: vriendelijk en efficient. Garderobe: 2 gulden p.p., papieren numertjes Toiletten:schoon en netjes, eigenlijk geen aanmerkingen Bar: vriendelijke barcrew, contant en niet te duur Zalen: Drie stuks, eentje progressive, de ander groovy en nummer drie lounge Licht: Uitstekend, voegt iets toe aan de oude kerk Geluid: goed, tijdens Junky XL iets te hard Decor: Paradiso, met balkons en hoog plafond, vormt zijn eigen decor Sfeer: divers publiek, uitstekende sfeer. DIF rating:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws