18e Festival van de Fantastische Film

Partyscene Redactie | 21 maart 2002
headlines


De hele week kunnen filmliefhebbers hier vertoeven op diverse locaties in Amsterdam. Dit festival is het vervolg op Weekend of Terror dat vroeger plaats vond in Tuschinski. Niet alleen Paul Verhoeven maar ook Brian Yuzna, de Amerikaanse regisseurs Bill Paxton (FRAILTY) en JT Petty (SOFT FOR DIGGING) en de Zweedse regisseur Michel Hjorth (THE UNKNOWN) worden verwacht.

De opening vindt plaats op donderdag 11 april met in Pathé City 2 de Franse film Vidocq. Vervolgens wordt de avond ingeluid met een borrel in Café De Balie. Woensdag 17 april sluit het filmfestival af met de uitreiking van de awards in Pathé City 2 en een speciale voorstelling van The Devil’s Backbone. Aansluitend wordt er in Paradiso een slotfeest gehouden.

In de loop van de week worden er op de verschillende locaties aandacht besteed aan het filmfestival. Het jaarlijkse retrospectief is dit jaar gewijd aan het ouvre van de Amerikaanse producent/regisseur Brian Yuzna. Ook wordt er dit jaar voor het eerst aandacht besteed aan de korte Europese fantastisch film. De filmmarathon kan niet ontbreken tijdens het festival. Films als Joy Ride, Blade 2, Dog Soldiers en Queen of the Damned komen aan bod. De organisatie van de Fantastische Film besteed ook aandacht aan de jeugd. Een zestal films worden tijdens de middagvoorstelling vertond. Op zaterdagavond 13 april organiseert De Fantastische Film in samenwerking met Paradiso een speciale editie van het vaste programma.

Door middel van een enquête kan het publiek de populairste première film nomineren. De winnaar wordt bekroond met de Silver Scream Award. De Zilveren Méliès wordt uitgereikt aan de beste Europese fantastische film. Ook de Lifetime Achievement Award wordt deze editie toegekend aan een filmmaker die een bijdrage geleverd heeft aan de Fantastische Cinema. De prijs wordt dit jaar uitgereikt aan Paul Verhoeven.

Meer info @: www.filmevents.nl

Wij mogen 5*2 kaarten weggeven. Kijk in "WINNEN" hoe je deze kaarten in je bezit kan krijgen.

(toegevoegd:21-03-2002/15:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws