News: Kremlin twee jaar

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Kremlin begon twee jaar geleden met het schrijven van geschiedenis in Nederland clubland. In december 1999 werd voor het eerst het Kremlin-concept gentroduceerd. Een concept dat genspireerd was op de internationale clubsound en de daarbij behorende cult

Deze elementen ontbraken tot dan toe in de Nederlandse housescene. Dat Kremlin in een gat in de markt gesprongen is bewijst men ook nu nog. Macatar over Kremlin:
“Dancing dirty with an angel, with her shining wings and all, while a demon smiles and watches, and i know i love them all.”
Een avond Kremlin laat zich met niets vergelijken. Meteen bij binnenkomst valt de ontspannen houding van de portiers en garderobepersoneel op. Een vriendelijke ontvangst die ervoor zorgt dat de bezoeker zich als gast welkom voelt. In de grote zaal, waar het eigenlijke feest plaatsvindt, blijkt al snel dat iedereen elkaar kent. Kremlin heeft in twee jaar een vaste klantenkring opgebouwd, die een reclame zijn voor partyminded Nederland. Tijdens een avondje Kremlin valt vooral de saamhorigheid op. Eigenlijk zijn de bezoekers niet met n woord te beschrijven. Gezellig, samen, leuk en contactueel uitstekend zijn slechts een paar woorden die de lading lang niet dekken. Inmiddels is het een gevleugelde uitspraak dat men na n avond Kremlin direct verslaafd is. Quark: “Een avond Kremlin geeft mij de bevestiging dat je je als klant, best koning mag voelen, en dat dit nog gewaardeerd wordt ook... horen, zien en er wat mee doen.” Het concept van Kremlin is slim uitgedacht. Het is gebaseerd op het oude Rusland, wat duidelijk blijkt uit de kretologie die je te pas en onpas tegenkomt in de zaal. Global Konspiracy en KGB zijn twee voorbeelden van termen die in de koude oorlog vaak in het nieuws waren. Ook op het gebied van kleur en symbolen wordt niets aan de verbeelding overgelaten. Rood, zwart en wit zijn door Kremlin overgenomen van de oude bolsjewieken, evenals de hamers en sikkels, in vroeger tijden symbool voor de gezamenlijke arbeid die in de communistische Sovjet Unie verricht werd. Bridget (Dancelinx):
“Een avond Kremlin is net als thuiskomen....in je geliefde huis, waar je beste vrienden/familie zijn en waar de radio je meest geliefde muziek speelt.”
Kremlin staat bekend om de goede line up, die een goede weergave is van wat er in de wereld speelt, of liever gaat spelen. Kremlin signaleert niet alleen trends, maar probeert zelf een trend te zetten. Namen als Sister Bliss, John Digweed, Lisa Loud, Pete Tong en Tom Novy bewezen dat er in de wereld veel te ontdekken is als het gaat om goede en intelligente house. Dj San (Kremlin, Progressive Sessions):
"Driven by dark percussion, sinister basslines and clinically precise mixes, I wish to continue to innovate, experiment and shape my music into an appealing synthesis that will both satisfy and purify the musiclovers world-wide."
In 2001 besloot Kremlin meer invulling te geven aan de term Global Konspiracy door haar vleugels uit te slaan buiten de grenzen van Amsterdam en Nederland. Op 4 augustus 2001 was de Kremlintent op Dance Valley een feit. De kwaliteit die daar geboden werd door artiesten als onder anderen Pete Tong, Cross, Emjay, Remy en Danny Howells zorgden ervoor dat veel bezoekers niet eens de moeite namen naar het overige aanbod op het festival te kijken. Men bleef hangen in deze tent, niet in het minst door de reguliere clubbers van Kremlin, die ook in staat bleken de unieke sfeer in een kale tent neer te zetten. De afsluiter van het festival, Tisto, zorgde ervoor dat de tent te klein was, zodat drommen mensen buiten de tent volledig uit hun dak gingen. Op 10 augustus gaf Kremlin acte de presence in Las Vegas en een dag later in Los Angeles. Opvallend is dat Ministry of Sound (MOS) Kremlin heeft genomineerd als “Best International Club 2001.” Iets waar men trots op mag zijn in Amsterdam, gezien het prestige van MOS en de relatief korte tijd dat Kremlin bezig is. Mick Boskamp (Playboy, BG Magazine, Partyscene):
"In Kremlin kan het gebeuren dat je iemand ontmoet die je vooraltijd met je mee draagt in je hart."
De komende twee jaar kun clubminnend Nederland veel meer verwachten van Kremlin. Dit begint natuurlijk met het tweejarig bestaan dat vrijdag en zaterdag gevierd wordt. Vrijdag is het de beurt aan Tisto, die met zijn solo tour het feestweekend opent. Zaterdag wordt het grote feest gevierd met Spundae uit Las Vegas. In de grote zaal verzorgt Cass van deze organisatie met residents Cross en Emjay de avond. De rode zaal biedt met Torutered Records’ Jel Ford en Billy Nasty goede techno. Bovendien heeft Kremlin een verrassing in petto voor haar klanten: een nieuwe lounge wordt geopend. San en Astrid regelen daar “smooth music.” De kleine ruimte biedt met haar vele banken en rustige muziek een intieme sfeer. Denk aan de dresscode: “Viva Las Vegas.” C-Jay (Progressive Sessions):
“Na jarenlang feesten, ben ik sinds een jaar blijven hangen in een club waar ik me thuisvoel, en die me het gevoel geeft nooit meer naar een andere club te hoeven gaan: het publiek, de muziek, het personeel, het soundsystem, alles bij elkaar geeft Kremlin me het gevoel uit te zijn, en me toch thuis te voelen. Mijn tweede huiskamer. Respect voor Kremlin”
Het tweejarig bestaan van Kremlin. Natuurlijk ontbreekt DIF niet op het feestje van de toonaangevende club. DIF heeft ook wat te vieren die avond. Een van haar nieuwe verslaggevers, Insomnia, beleeft haar vuurdoop tijdens de Tisto avond. Haar verslag staat al op zaterdag op deze site. nEo doet al op zondag verslag van het jubileum op zaterdag.

Kremlin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws