Report: God Damn! How Funky!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

In schril contrast tot het feest dat reporter nEo vrijdag bezocht, ging het bij de GodDamnFunky party in Escape Venue te Amsterdam wel om zien en gezien worden.

Al vanaf het begin was het gezellig druk in de Escape, veel mensen wilden blijkbaar niets missen van deze party en ik geef ze geen ongelijk! De organisatie, Beats Included, had zeer veel werk gemaakt van de inrichting. Escape was deze avond omgetoverd tot een uiterst funky club zoals je die alleen in Amerika zou verwachten. Ik moest vol melancholie terugdenken aan de tijd van de jonge Prince, Rick James en the Jacksons- zo eind jaren 70 begin jaren 80. Ouderwetse modekleuren vlogen op me af en de wanden waren stuk voor stuk voorzien van prachtige stijlvolle decoraties of grappig jaren 70 behang. Sfeervolle lampen stonden overal en zorgden, vooral op het balkon, voor een gezellig huiskamereffect. En zo voelde het ook- alsof je thuis was en daar een feest voor al je vrienden aan het geven was. Iedereen had het advies netjes opgevolgd om vooral maar stijlvol en funky gekleed te gaan. En dat maakte het geheel nog specialer, de een zag er nog mooier uit dan de ander maar niemand liep echt te pronken ofzo, de dresscode werd gewoon gerespecteerd. De mensen waren zichzelf en zo hoort het ook eigenlijk op iedere party. Na het prachtig ingerichte balkon te hebben verkend, waar het heerlijk chillen was omdat er, door een aantal tussenschotjes te plaatsen, aparte vertrekjes waren gemaakt, liepen we weer naar beneden richting de dansvloer. In de hal waren twee dames lekker aan het badderen geslagen om zo de nog steeds toestromende partypeople bij binnenkomst te entertainen. Er werd lekker gedraaid, progressive club met een vleugje funk en latin maar stiekem wachten we vol spanning op de held van de avond: DJ Roog. En ja- om tien over twee begon het feest pas echt! Een stevige strakke beat mengde zich door de laatste plaat van zijn voorganger. Het was duidelijk: Roog ging het hoogtepunt van de avond worden. Roog op prime-time: een wereld van verschil! De zaal ging volledig los, het publiek raakte in extase. Wat er verder gebeurde was een aaneenschakeling van mooie gebeurtenissen. Prachtige danseressen, een podiumact met skippyballen, veel zeepbellen en ook nog een heerlijk geurende popcornregen! Overal was echt veel aandacht aan besteed en dat werd door het publiek zeker gewaardeerd. Ook de belichting was erg professioneel en vooral kleurig. Ja als je wilde kon je God Damn Funky zelfs als psychdelisch beschouwen!
Met een voldaan gevoel verlieten we Escape Venue richting Club Item omdat daar het feest I Love Hardhouse nog bezig was en we de set van DJ Dana nog even wilden beluisteren. Anderhalf uur heb ik daar staan luisteren en ik moet zeggen, de set die Dana ten gehore bracht knalde lekker en was sterk- echter de sfeer en de mensen konden me niet boeien. Deze avond was ik al teveel verwend door God Damn Funky!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws