X-press 2, Billy Nasty en Michel de Hey

Partyscene Redactie | 14 maart 2002
headlines



Na donderdag de Off-Corso te hebben bezocht, gaan X-Press 2 vrijdag hun kunsten vertonen in Utrecht. Het trio Darren Rock (Rocky), Darren House (Diesel) en Ashley Beedle gaan er met drie decks een ware show van maken.

Zaterdag presenteert Club Risk het duo EC (label Billy Nasty) versus Torture (label Michel de Hey). Na een eerdere editie, wat een waar succes was, brengen ze nu een bezoekje aan de Winkel van Sinkel.

Billy Nasty
Na zijn doorbraak op de eerste editie van Dancevalley (’95) is Billy Nasty een welkome gast in Nederland. Nasty staat bekend om zijn uiterst diepe en donkere stijl. Hij weet de grenzen van techno keer op keer te verkennen. De Engelsman heeft hiermee een stevige positie in de internationale dj- scene weten te veroveren.
Aanleiding voor de korte Hollandse tour is de uitkomst van het nieuwe Nasty album "Billy Nasty: BN01" via Trust the DJ. Vanaf 11 maart is die verkrijgbaar via Nasty's eigen site www.billynasty.com.
Zijn eigen label komt vooral voort uit zijn frustraties. Hij kon zijn muziek niet kwijt bij de bestaande platenmaatschappijen. Met Torture creëerde hij zijn eigen sound. Met het samenstellen van een compilatieserie, Torture Chamber, en het opzetten van een tour, Tortured-supportteam, wil Billy Nasty het publiek overtuigen van zijn muziek.

Michel de Hey
Michel de Hey is 12 jaar geleden begonnen met zijn muziekcarrière. Met zijn funky techno ontwikkelde hij in de loop der jaren een wereldwijd gewaardeerde reputatie. Naast de vrijdagavonden Futrure… in Nighttown tot een groot succes te hebben gebracht, runt hij nu ook zijn eigen bedrijf Immaculate. Artiesten als Jay Samuel, Secret Cinema, Grooveyard, Biological, GERD, Literon, Alvredo, Coming Soon and Chord Symbols vinden hier hun onderkomen. Naast boekingen heeft Michel ook zijn eigen platenlabels, EC-records is er een van. De basis van dit gewaardeerde label is Kwaliteits-techno. De link naar Billy Nasty werd snel gemaakt.

Nu staan ze na 2001 in Escape in de Winkel van Sinkel. Met drie draaitafels, 2 cd-spelers en een EFX-mengpaneel gaan ze Utrecht laten horen waar ze voor staan.

Wij mogen voor beide avonden 3*2 plaatsen weggeven op de gastenlijst. Ben je geïnteresseerd kijk dan snel in “WINNEN”.

(toegevoegd:14-03-2002/14:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws