John Digweed «O» Den Haag

Partyscene Redactie | 3 december 2002
headlines


De enige manier om dat uit te vinden was om 09.03.02 af te reizen naar de «O» en dus deden wij dat. Bij binnenkomst draaide dj Gogo, voor velen onbekend, maar in zijn eigen land (Zwitserland) een van de top dj's. Enkele jaren terug stond hij nog op mainstage bij het extrema festival wat toen niet echt een denderend succes was.

Ditmaal wist Gogo ons wel positief te verrassen. Hij draaide lekker up-tempo progressive, natuurlijk duidelijk in dienst van Digweed maar toch konden we er erg van genieten. De grote zaal was inmiddels redelijk goed gevuld. Wat velen zich echter niet zullen hebben gerealiseerd dat het een unicum is dat je zo 'relaxed' naar Digweed kunt. Vrijwel alle zalen waar hij optreedt zijn afgeladen, zodat echt dansen er niet meer van komt. Zelf hadden wij dit ervaren in Space en Fabric waar we echt van de muziek genoten maar het toch eigenlijk iets te druk was.

Rond de klok van 3 nam 's werelds nummer 1 dj het heft in eigen hand. Een luid gejuich ging op vanuit de zaal en John begon aan zijn 5 uur durende set, want voor de gelegenheid was de «O» tot 8 uur geopend. John Digweed begon opmerkelijk hard en up-tempo aan zijn set, normaliter wordt het tempo eerst flink naar beneden gedrukt om vervolgens de set op te gaan bouwen vanaf het fundament. Dit keer niet, John draaide vrijwel de gehele avond op een voor zijn doen erg hoog tempo. Iets wat waarschijnlijk ook wel een goede keus was aangezien voor zover wij het kunnen inschatten de dansvloer anders in een dooie boel was veranderd. De platen die John draaide waren vanzelfsprekend allemaal nieuw voor ons op een na dan: Fallen van envy wisten wij wel te herkennen in zijn set maar dan zonder de lyrics zoals we die wel op de GU van de heren van Deep Dish terugvinden.

Het was een zeer geslaagde avond, John draaide een waanzinnige set en ook dj Gogo toverde een mooie set tevoorschijn. De die-hard proggies zullen waarschijnlijk enigszins teleurgesteld zijn in het hoge tempo dat Digweed draaide maar gezien de locatie was dat eigenlijk wel een must.

Tekst: Arnout Boele

(toegevoegd:12-03-2002/13:40)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws