JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 3 mei 2002
headlines



Je gemoedstoestand is namelijk ook bepalend bij het beluisteren ( en kopen) van muziek. Soms kun je wel 20 platen beluisteren , maar er toch niks lekkers bij kunnen vinden. Een andere keer moet je gewoon wat kopen en neem je met mindere kwaliteit genoegen. De plaat die je deze week hebt laten liggen, kun je bijvoorbeeld volgende week toch mooi vinden, te snel geoordeeld….
Alles hangt af van hoe je je op dat moment voelt. Of het deze week aan mijn stemming lag weet ik niet, maar ik heb niet veel moois kunnen vinden. Het aanbod is zeker niet slecht, maar er springt ook niet echt iets uit. Ik heb toch nog genoeg plaatjes gevonden om de schijf van vijf te kunnen vullen, en daar wordt ik nou vrolijk van.

1- ASAD RIZVI – SMILING AT THE SUN 12” VISITOR
Geen info op deze nieuwe Visitor, een van de labels van het Belgische NEWS. Een groovy beat en een vette bas, hier en daar opgeleukt met wat stemmetjes, zo kan ik dit plaatje het beste omschrijven. Een niks aan de hand nummertje, dat wel lekker swingt.

2- KIAL – TEMPONAUTA 12” KIAL
Uit Duitsland komt deze plaat van Kial, er staan 4 tracks op varieerend van tech-house tot Basic Channel-achtige techno.
Ik kan op het label geen titels ontdekken, maar A-1 en B-1 zijn de lekkerste nummers.

3- SONO –BLAME RMX 12” ZEITGEIST
Dit is de tweede release van dit Duitse trio, dat met hun vorige plaat ‘Control’een grote hit scoorde. Deze keer wordt Terry Lee Brown ingehuurd voor de remix. Geen verrassingen, maar een prettige, diepe mix, waarin hij de vocalen intact laat. Goeie vibe!

4-UMEK – CONSUMER RECREATION EP 12” PRIMATE
Normaal gesproken zijn de producties van Umek een tikje te stevig voor mij, maar ‘Nekotol’ is een tech-house track, die je, hoewel er weinig in gebeurt, opzuigt en meeneemt. Op de B- kant wordt, zoals verwacht, stevig gebeukt.

5-SIR DREW – GOOD GIRL 12” KINGSIZE WHITE LABEL
Een lekkere tech-house plaat uit Engeland, deze ‘Good Girl’.
Stevige Peace Division achtige beats en mooie keys zorgen voor een sfeervol nummer, dat ook de progressive Dj’s zal bevallen.
Yes Sir, I like!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws