Impulz wel geslaagd maar niet volmaakt

Partyscene Redactie | 20 februari 2002
headlines

Allereerst mag gezegd worden dat UDC veel geleerd heeft van de kinderziektes waarmee de eerste Impulz edities te kampen hadden zoals enorme wachtrijen bij ingang, jassen en wc’s. Daar was dit keer niets van te merken. Het kan natuurlijk ook zijn dat de 7000 minder verkochte kaarten net de overcapaciteit was die de problemen van de vorige keer veroorzaakten. (Maar goed, dit zijn allemaal speculaties waar een objectieve partyreporter zich eigenlijk niet mee in mag laten.)

Er was veel nadruk gelegd op de wat stevigere muziekstijlen zoals hardhouse en techno. De mainstages waren dan ook voor deze stijlen weggelegd, terwijl techhouse en club het met een veel kleinere zaal moesten doen.

Het was erg duidelijk dat het overgrote deel van het publiek voor hardhouse en techno kwam want deze zalen zaten stampvol, terwijl club en vooral techhouse het met een continue lege zaal moesten stellen. Opvallend was ook het verschil in publiek en daarmee ook de sfeer in de diverse zalen. Het jongere publiek ging vooral uit z’n dak bij hardhouse, terwijl club en techhouse voornamelijk wat ouder publiek trokken. Over het algemeen was de sfeer op het feest prima waarbij het publiek aardig z’n best had gedaan om zich uit te dossen. In ieder geval meer dan dat er aandacht was besteed aan de aankleding van de zalen want daar had veel meer mee gedaan kunnen worden.

Er zijn nogal wat vraagtekens omtrent het leeg blijven van de techhouse zaal. Aan de muziek heeft het zeker niet gelegen met een kwalitatief zeer vette line up van o.a. Secret Cinema, Laidback Luke, Slam en Remy. Laidback Luke draaide technisch erg sterk met erg goed getimede crossfadings. Het duo Slam draaide gelikt met 4 draaitafels zeer stevige techhouse en maakte daarbij flinke uitstappen naar rasechte techno waaronder Speedy J – Electric Deluxe (waar heb ik die meer gehoord). Slam zou het overigens ook goed gedaan hebben in de techno zaal hetgeen ook gold voor de superset van Remy. Helaas mocht de afsluitende techhouse koning wegens de te lege zaal niet meer dan een uur draaien ondanks de sterke performance en heerlijke drive die hij in z’n set had zitten. In ieder geval mocht hij langer draaien dan vorige Impulz vertelde hij me na afloop want toen kwam hij namelijk niet verder dan 3-4 platen.

De ene wijt de lege techhouse zaal aan het moeilijk kunnen vinden van deze zaal (de zaal lag nogal achteraf), de ander aan de kou en weer een ander aan de ongezellige uitstraling. De ware reden zullen we nooit weten…

In de hardhouse zaal draaiden o.a. JP, Tom Harding, Sterling Moss, Fausto en Sol Ray, allen grootheden in hun stijl waarbij Tom Harding duidelijk niet helemaal in z’n element was.

Ook het techno podium had een ijzersterke bezetting, waarbij Valentino, de Tsjechische Umek en Marco Carola wel de hoogtepunten vormden. Umek draaide dit keer een iets diepere set (hij kan namelijk ook erg kil draaien zoals Dave Clark) en Marco Carola wist de zaal o.a. plat te krijgen met een remix van “Ninja’s in the Park”. De afsluiter van de Italiaanse Gaetek Parisio was qua platenkeus erg op de hand van het publiek, maar hij maakte nogal wat technische fouten. Na afloop gaf hij zelf ook toe dat het niet helemaal super ging.
Al met al een geslaagde editie van Impulz waarbij ze de volgende keer een aantal zalen extra moeten verwarmen, iets meer aan de aankleding moeten doen en betere bewegwijzering aan moeten brengen. De lounge zaal bleek voor velen namelijk ook onvindbaar.
Ik zeg altijd maar: al doende leert men…

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:20-02-2002/10:11)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws