Dj- School bestaat 5 jaar

Partyscene Redactie | 19 februari 2002
headlines


De dj- School is al langer te vinden in steden als Parijs, New York en London. In 1997 opende de school in Nederland haar deuren voor wie er ook maar geïnteresseerd is in het mixen van platen. De school biedt verschillende cursussen, namelijk beatmixen, turntablism, allround/ radio party- jock en gearjay.

Bij het beatmixen gaat het natuurlijk om het vinden van het ritme, het aansluiten van de apparatuur en het gelijk laten lopen van de platen. Turntablism gaat een stapje verder, hier wordt uitgelegd hoe je moet scratchen en spinnen met je platen. Bij de cursus party- jock ligt het accent voornamelijk op het draaien van platen of cd’s in de kroeg. Belangrijke onderdelen zijn dan ook het maken van sfeer, snelle overgangen en het contact met het publiek. Bij Gearjay krijg je de kans om je eigen nummer te produceren en te componeren. Je kan ze zelfs uitbrengen op vinyl.

Je kunt je inschrijven op de website van de dj- skool, waar je ook alle beschikbare inschrijfdata aantreft. De cursussen beatmixen, turntablism en radio- jock duren 2,5 uur en kosten 75 euro. De cursus gearjay duurt 4 uur en kost 90 euro. Je hoeft overigens geen apparatuur mee te nemen, want dat heeft de school allemaal in huis.Voor meer info kun je terecht op www.djschool.nl.

(toegevoegd:19-02-2002/10:19)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws