COM.360 komt moeizaam op gang

Partyscene Redactie | 2 juni 2002
headlines

De eerste reunie was in de Mazzo op 3 juni en was een daverend succes, de verwachtingen waren dus hoog gespannen toen we afgelopen vrijdag naar de Jan van Galenstraat afreisden.

Voor COM. was alleen de Vinyl room (vroegere Red Room) en de lounge geopend, zodat de main room gesloten bleef. COM. is en behoort een klein intiem feest te zijn en de main room binnen Cubic is daar nu eenmaal niet de perfecte locatie voor. De opkomst viel vrij tegen. Was op 1e pinksterdag er nog een gigantische rij te vinden voor de Mazzo, ditmaal was de rij tot een minimum beperkt. Gelukkig was het nog wel druk genoeg om de dansvloer enigszins gevuld te houden.

Mike Vandenberg trapte af in de Vinyl Room en gooide de remmen al vroeg op de avond los. Het tempo lag een stuk hoger dan we van Mike gewend zijn maar desalniettemin was de set erg lekker ook al werd hij aan het einde van zijn set een beetje monotoon. Ook het mixwerk zat op een paar kleine missers na heel goed in elkaar. De Visuals werden de gehele avond verzorgd door Vision Impossible die met 5 grote schermen tot hun beschikking er een hele mooie show van hadden gemaakt. Veel nieuwe beelden die stuk voor stuk perfect waren ontworpen, hulde voor de meest ondergewaardeerde dance professionals van onze lage landen!

Na Mike voerde Per het tempo nog wat verder op en hij zorgde ervoor dat het publiek goed los kwam. Toch leek zijn set wat ongeïnspireerd en het kwaliteitsniveau wat bij Per normaal gesproken zeer constant is, werd deze keer niet gehaald. Seven Seas, de live-act die Per opvolgde was helaas een totale mislukking. Met veel te schelle geluiden was het meer happy hardcore dan de progressive die menigeen van deze avond had verwacht. De zaal viel helemaal stil en velen gingen relaxen in de lounge. In de lounge was Snafu verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting maar ook hij was niet indrukwekkend. Het geluid stond veel te hard waardoor er niet normaal met elkaar worden gepraat en ook het tempo lag veel te hoog voor een lounge. In een lounge hoef je helemaal niet per se een heel laag tempo te draaien maar als het maar met een bepaalde ingetogenheid gedaan wordt. Iets was Pacha-resident DJ Pippi bijvoorbeeld heel goed kan doen.

Ondanks het goede concept en het uitstekende werk van de VJ's was de avond toch niet helemaal je van het. De lage opkomst en de dramatische set van Seven Seas legden helaas een te grote stempel op de avond.

Tekst: Arnout Boele

(toegevoegd:06-02-2002/11:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws