Kevin Saunderson op Output

Partyscene Redactie | 2 juni 2002
headlines


Zonder bobo’s en Marco Borsato maar met leuke mensen en lekkere techno. De MTV Dance Floor Chart Tour onder leiding van techno-pionier Kevin Saunderson in de Melkweg is dan op voorhand de perfecte plaats om de nacht door te brengen.

Alhoewel de aankleding van de Melkweg een beetje karig is, ehm ... ja je verwacht van MTV toch iets meer, is de atmosfeer veelbelovend. Het enige in het oog springende in de Melkweg zijn de ronddartelende en condooms uitdelende spermatozoïden van sponsor Durex.

Big fun in de Max
In de Max warmt Peel Seamus het binnendruppelende publiek op met een set van anderhalf uur. Echt opwindend is het helaas niet. Pas wanneer Kevin Saunderson plaats neemt achter de draaitafels gaat de inmiddels volgestroomde zaal los. Dat hij niet voor niets een ‘legende’ genoemd wordt bewijst hij met een perfect opgebouwde set van 5 uur. Een luchtige opening met soulvolle house en Saunderson’s grootste hit met Inner City loopt langzaam over in het wat stevigere werk. Het is inmiddels echt ‘big fun’ aan het worden in de Max.

Op hetzelfde moment gaat het van hard tot harder in de Oude Zaal. Hier staan onder andere Debra, Jaimy & Kenny D en Secret Cinema achter de decks. Jeroen Verheij’s Secret Cinema bracht onlangs een debuutalbum uit onder de naam White Men Can Funk. Misschien is de vergelijking met wat er in de Max gebeurt niet echt helemaal eerlijk maar als je Saunderson en Secret Cinema naast elkaar zet is het niet makkelijk om vol te houden dat blanke mannen echt lekker kunnen funken.

Twee duimen omhoog
Snel terug naar de Max dus. Kevin Saunderson neemt zijn taak zeer serieus. Hij beweegt wel achter zijn tafels maar is niet echt een meester in het bespelen van het publiek. Extreem cool is hij wel. Pas tegen half vier verschijnt er een lach op zijn gezicht. Iedereen gaat dan ook echt tekeer. Als beloning trakteert Saunderson het publiek op climax na climax. Het absolute hoogtepunt is een uit een knetterend samba-achtig ritme bestaande track waar alle bas is uitgedraaid. Iedereen wordt letterlijk gek! Hoe heet die plaat in godsnaam en waar kan ik die krijgen?

Dit soort MTV feestjes smaken naar meer. Het zorgde ervoor dat ik de hele huwelijksceremonie van Willem Alexander en Maxima compleet miste en dat ik de rest van het weekend met een glimlach op mijn mond rondliep die er met geen mogelijkheid vanaf te rammen was. Twee duimen omhoog voor de crowd, MTV en Kevin Saunderson!

Tekst: Juul Josselet

(toegevoegd:06-02-2002/11:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws