Maximaal in Amsterdam Studio’s

Partyscene Redactie | 2 mei 2002
headlines

Eindelijk was het dan zover, de magische dag was aangebroken. Onze toekomstige koning trouwde zijn Argentijnse prinses. Doordat de meeste mensen reeds vroeg op waren gestaan om maar niets van hét huwelijk te missen zat de sfeer er afgelopen zaterdag goed in. Alcohol vloeide al vroeg in ochtend en iedereen was opgelaten door alle plechtigheden. Dat daarnaast de hemel zich opende om de eerste echte lentestralen door te laten, gaf een extra vrolijk tintje aan de dag. De feestelijke dag en goede sfeer was de aanzet voor vele mensen om er ook een leuke voortzetting aan te geven op een door ‘de mensen’ georganiseerd feestje.

In Amsterdam Zuid-Oost werd het feest ter ere van het huwelijk gegeven door Cinetunes, bekend van eerdere feesten in de studio’s zoals Shagadelic.

Het probleem bij de Amsterdam Studio’s is altijd hoe je er komt als je niet met de auto gaat, want ja wie wil nou bob zijn? Dus de oplossing is de sneltram heen en de taxi, als die er is, terug. Aangekomen na de lange wandeling in het donker langs de hang-out van de Hells Angels en de Bijlmerbajes is het fijn de studio’s binnen te treden. Gelukkig is er geen rij en kunnen we zo doorlopen, ook de garderobe is niet druk. Binnen aangekomen blijkt het feest al in volle gang. De sfeer zit er duidelijk al vroeg in bij iedereen.


In de grote zaal staat de kleine man, Laidback Luke te draaien en in de kleine zaal staat de grote man, Mark van Dale zijn ding te doen. Beide geven een lekkere set ten gehore. Bij Luke is het net een tikkie drukker, maar dat kan niet aan de set van Van Dale liggen die is stevig en vrolijk. Eerder komt het door de omgeving, om de één of andere reden is het bij elk feest in deze zaal minder druk, het is er ook nogal ‘donker’ vergeleken met de andere zaal. Ook het podium dat aan de kant is opgetrokken en waarvan je het publiek kan bekijken maakt het niet echt gezellig in de kleine zaal. In de andere zaal daarentegen is alles wat opgewekter, her en der staan kleine podia waarop iedereen aan het dansen is. Om drie uur is het de beurt aan Jean (met de eeuwige pet op) De normaal wat mainstream draaiende Jean gaat iets meer underground en dat siert hem, nog steeds is namelijk zijn eigen sound te horen, de pompende bass en de vrolijke deuntjes. Aan de andere kant is Roog zijn set aan het draaien, deze is wat opgewekter dan zijn collega en dat doet de sfeerverdeling goed, nu is namelijk de muziek in de donkere kleine zaal iets luchtiger dan daarnaast.

Terwijl boven inmiddels de vipzaal gesloten is, omdat daar gewoon niemand was, gaat het feest beneden nog tot in de vroege uurtjes door.
Voor ons is het mooi geweest, wij pakken de taxi, via via is dat gelukkig nog gelukt. En gaan op huis aan. Cinetunes: echt een leuk feestje, goede muziek, leuke sfeer, maar die kleine zaal dat moet beter kunnen.

(toegevoegd:05-02-2002/12:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws