Liberated Games in Now&Wow

Partyscene Redactie | 28 januari 2002
headlines

Toch stond het tweemaandelijkse gayfeest ‘Liberated’ van de Rotterdamse NOW&WOW dit keer in het teken van sport. En dat was bij binnenkomst al meteen te merken. Veel bezoekers hadden hun gympen aangetrokken en droegen een cijfer op hun t-shirt. Verder was de NOW&WOW aangekleed met grote videoschermen waarop vooral veel rugby te zien was en de acts waren geïnspireerd door sport. En nieuw, deze keer: de tweede zaal, de WOW, was open! Hoewel het maar een stukje van de WOW betrof, gaf het toch wat lucht op een druk feest.

De Liberated-feesten in de NOW&WOW zijn wat mij betreft het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de betere feesten voor homo’s: er hangt altijd een prettige sfeer, er komt publiek uit alle windstreken en, erg belangrijk, er wordt gewoon lekker gedraaid.

De line-up bestond deze keer uit de voor mij onbekende dj Jani, Benny Rodrigues en tot slot de huis-dj van de NOW&WOW, Lacroix. Toen ik binnenkwam, was Jani bezig en stemde een lekkere vette beat mij tevreden. Die bleek echter van korte duur en vervolgens bleef de muziek tot ongeveer het laatste half uur van Benny Rodrigues niet echt geweldig. Veel vervelende trompetjes en nerveus gezang, er viel niet echt lijn in te ontdekken. Ik vond Rodrigues tijdens de MTCparty met oud en nieuw erg lekker draaien; nu deed hij dat pas het laatste half uur van zijn set. Eigenlijk barstte het plezier pas echt goed los toen Lacroix begon te draaien. Lekkere stampende house, waarop ik tot sluitingstijd de schade kon inhalen.

Meestal zijn de acts niet echt geweldig maar deze keer waren ze wel van een erg bedroevend niveau. In het midden van de NOW bevonden zich twee podiums, waarop zogenaamde sportactiviteiten te zien waren. De ene was met de beste wil van de wereld nog wel enigszins grappig te noemen: twee superordinaire blonde dellen stonden op rode pumps te badmintonnen. Act nummer twee bestond uit verveeld voor zich uit starende ‘geile jongens’ in sportkleding die zo nu en dan hun kont lieten zien, af en toe aangevuld met zich enorm aanstellende travestieten in cheerleader-outfit.

De sfeer op deze Liberated was weer prima, al had ik het idee dat het over het algemeen een wat mattere avond was dan anders. Maar dat had misschien ook wel te maken met de tegenvallende eerste dj’s en de teleurstellende acts.

Tekst: Martijn

(toegevoegd:28-01-2002/11:49)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws