BikkelHardstyle in Zoetermeer

Partyscene Redactie | 14 januari 2002
headlines


Discotheek Locomotion is al jaren populair in Zoetermeer. Een gigantische verbouwing moet deze disco om gaan toveren tot een megadiscotheek. Op zaterdagavond is er veel commerciële muziek. En de vrijdagen zijn elke week anders. Zo was de laatste vrijdag van de maand (hakkuhnacht) razend populair in de jaren '90.

De tweede vrijdagavond van de maand is er nu dus hardstyl, en die style is erg hot op dit moment. Dus probeert Loco hiermee een avond te vullen en een vaste clubavond op te zetten onder de naam "Bikkelclub". De vorige keer was ik ook al even wezen kijken, toen hadden ze Dana en (Captain) Gizmo uitgenodigd en een actie op internet. Als je de agenda waar de desbetreffende avond op stond uit printte en liet zien bij de ingang mocht je gratis naar binnen. Toen was er zo weinig publiek (ik schat het op een man of 40) dat ze het nu helemaal gratis hadden gemaakt. Residents op deze avonden zijn Emilio Gomar en Norman. De Klubbheads waren vanavond uitgenodigd als gasten.

Tja, en nu was het gratis en dan gaat het als een lopend vuurtje! Met dit keer dus als resultaat een volle dansvloer met van alles wat. 15 en 16 jarigen, wat ouder publiek en natuurlijk veel oude gabbers die vaak van de partij zijn op harstyle-events. Norman was de zaal lekker aan het opwarmen voor de Klubbheads die rond een uur of half 2 plaats namen. Zij begonnen opmerkelijk rustig met clubtrance en bouwden zo hun set uit met heel veel klappers en hitjes waar de Klubbheads bekent om staan. Als je hun mix cd’s "Desire" kent, dan weet je waar ik het over heb. Knallende hardtrance en melodieuze hardhouse. Wat me op viel waren de vele hardhouse remixen die voorbij kwamen van ouwe hardcore nummers.
Toen ze als laatste plaat het origineel van Marc Acardipane's "I like it loud" op de draaitafel legden ging het helemaal los en leek het even weer laatste vrijdag van de maand.

De basis is gelegd voor een maandelijks terugkerend hardstyle event in Zoetermeer. Volgende maand twee vrijdagen achter elkaar gevuld met hardstyle! Eerst kunnen we opwarmen op 8 februari met Marco V. in de “Bikkelclub”. Entree? Uiteraard gratis! En de vrijdag erop 12 februari “Bitte ein Beat” met Cosmic Gate, Johan Gielen en Dennis. Hardstyle in opmars, ook in Zoetermeer!

Tekst: Robert-Jan van Dam, Benthuizen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws