Countdown to Innercity

Partyscene Redactie | 14 december 2001
headlines


We beginnen met X-press 2 die om 22:00 uur in op de mainstage zullen optreden. Rocky, Diesel en Ashley Beedle vormen samen X-press 2. Hun sound bestaat veelal uit percussies, zware drums en schelle geluiden die menig dansvloer doen schudden. Dit jaar wonnen de heren de Muzik Award voor beste producers. Hun single AC/DC was een regelrechte hit en hun single “Smoke Machine” is tot nu toe het laatste die is uitgebracht. Begin mei 2002 kun je het debuutalbum van de drie uit Engeland verwachten. Op Innercity’s mainstage zullen ze een spectaculaire zes-decks performance neerzetten.

In de techno-area zal de Nederlander Sir Jamez de avond openen Hij is resident dj op de befaamde Kozzmozz-feesten in Brussel, The Fuse op Malta en La Mirage in Amsterdam. Beïnvloed door mensen zoals Laurent Garnier, Jeff Mills en Sven Vath is Sir Jamez een naam waar we na Innercity nog veel over zullen horen. Nog een naam om te onthouden is Benjamin Bates, een progressive dj van eigen bodem. Vanaf 21:00 uur is hij te vinden in de progressive-zaal die gehost wordt door Earth.

Speedfreax heeft een eigen hal. Naast de Nederlandse 2-steppioniers Van Bellen, Johnson, en Gomes zullen twee specialisten van het Engelse front Innercity aandoen. EZ en Femme Fatale. Femme begon haar carrière in het stadje Bournemouth en werd één van de grondleggers van UK garage. Ze viel meteen op bij haar collega dj’s en het publiek. Sindsdien draait Fatale op grote gigs zoal Sun City, World Dance, Peach en beheerd ze een residentschap op Garage Nation. In Amsterdam draait ze vanaf 05:00 uur in de RAI en sluit Speedfreax at Innercity af.

Arsenal is een band uit België die een breed repertoire van, Brazilian beats en zielvolle klanken zullen spelen Vanaf 00:00 uur kun je ze in de Deluxe Deephouse area bewonderen. In de Clubhal zal Smokin Jo vanaf 01:00 uur ten tonele treden Jo is en mooi dame uit Engeland en begon met draaien toen ze realiseerde dat er een flink tekort aan vrouwelijke dj’s was binnen de scene. Geïnspireerd door mensen zoals Stevie Wonder, Michael Jackson en Diana Ross krijgt zij met haar draaistijl, bestaande uit soulful, funky en uplifting sounds het publiek iedere keer weer tot een waar hoogtepunt. Grootheden als David Morales en Danny Tanaglia zijn weg van haar performances. Binnenkort geven wij de laatste kaarten voor Innercity weg zodat je de genoemde dj’s en vele anderen kunt bewonderen. Stay on-line.

(toegevoegd:14-12-2001/13:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws