Eric de Man excelleert op Welcome to the Future

Partyscene Redactie | 12 december 2001
headlines





Rolando is onderdeel van het buitengewoon prestigieuze en onafhankelijke technogezelschap Underground Resistance dat vanuit thuisbasis Detroit mede-architect was van de hedendaagse dance. Hun twee jaar geleden verschenen hit ‘Knight of the Jaguar’ behoort tot de klassiekers die de stroming ooit heeft voortgebracht. Benieuwd hoe hij het er als dj vanaf zou brengen.
Paradiso plakte zaterdagnacht. Toen de deuren om half een opengingen was net het concert van triphop uitvinder Tricky afgelopen. Elke stap die de bezoekers in de grote zaal, op de trappen of het balkon zetten, werd vergezeld door een zuigend en piepend geluid. Het leek ‘warmdraaier’ Eric de Man te inspireren tot een uitzonderlijk gevarieerde set. Vanaf de eerste plak vinyl stond de gestaag volstromende Paradiso te dansen. De Man trok als een marionettenspeler aan de touwtjes. Hij mixte dance-hits met electro en ging via classics richting onversneden tech-house.
Het was waarschijnlijk een van de beste sets van de Amsterdammer dit jaar. De opbouw, platenkeus en mixing-skills van Eric de Man laten een beeld achter van een extreem getalenteerde dj die dankzij zijn durf en gevoel voor de dansvloer met kop en schouders boven veel van zijn collega’s uitsteekt. Hierop volgde dj Rolando. Het is zeker niet zo dat de Amerikaan het slecht deed. Integendeel; de mixen waren strak en de platen techno, maar toch wist hij niet de opwaartse lijn die De Man had ingezet vast te houden. De dansvloer bleef vol (en glad) maar de grote hit ‘Knight of the Jaguar’ kwam bijvoorbeeld veel te vroeg. Het was toch de vlakte die Rolando uiteindelijk te veel bewandelde. De enorme energie die vrijkwam in de breaks van zijn voorganger wist hij er niet uit te persen.
Conclusie vanuit nationalistisch oogpunt? Holland – Amerika: 1 – 0.

(Boven draaide Roog, ik heb hem helaas niet kunnen horen. Sorry Roog!)

(toegevoegd:12-12-2001/11:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws