Sinterklaas in NL Lounge

Partyscene Redactie | 12 mei 2001
headlines




Een dag eerder als we van hem gewend zijn werd zijn verjaardag gevierd in een van de luxueuze uitgaansgelegenheden van Amsterdam: de NL Lounge. Waar ter gelegenheid van dit heugelijke fijt een grote stoel midden op de dansvloer was geplaatst. Maar de Sint liet nog op zich wachten.

Bij binnenkomst in de NL hoefde we niet lang in de rij staan. Het was nog rustig. Dit kwam misschien ook door het wat ongebruikelijke tijdsstip van aanvang namelijk 18:00 uur. We waren zelf voor de DJ binnen zodat we ons aangeboden glaasje witte wijn onder het genot van een cassette bandje moeste nuttigen. Dit werd echter snel afgezet toen DJ Cleon achter de decks plaats nam. Hij had maar even nodig of iedereen stond al rond de lege stoel te dansen.

Even later was de lounge lekker vol gelopen en werden de eerste sinterklaas anekdotes uitgewisseld. Iedereen had het over Zwarte Piet en over de stoomboot. Wie de roe zou krijgen en wie er al eens in de zak mee moest. Tot ineens de DJ een ingewikkelde mix liet horen. Wat was er aan de hand? Een blik in de DJ booth gaf verheldering: Gast DJ Ken stond achter de weels of steel! Nou toen gingen de handjes in de lucht natuurlijk. Fantastische platen kwamen er uit de koffer van DJ Ken. De platen koffer die speciaal voor dit Sinterklaas feest werd gebracht.

DJ Ken liet langzaam het tempo een beetje terug lopen want het was tijd om te eten. Het is goed eten in de NL Lounge. Zalm pasta of kalfsvlees lekkere salades en natuurlijk de uiterst zorgvuldig geselecteerde wijnen. Het publiek verdeelde zich over de lounge zodat iedereen een plaatsje had om lekker te smikkelen en zich voor te bereiden op wat komen gaat.
DJ Hans wilde net zijn eerste plaat opzetten toe er op de deur werd gebonsd. Wie is dat? Een vreemdeling zeker? Iedereen was vol verwachting. Maar toe de pepernoten over de dansvloer rolden wist iedereen wie het was: Sinterklaas! Samen met Piet en een grote zak cadeautjes kwam hij binnen. Gaat u hier maar zitten Sinterklaas.
Voor iedereen was er een cadeautje en een chocolade letter. Er werd voor gelezen uit het grote boek en gedichtjes voor gedragen. Niemand was stout geweest dus geen roe of zak dit keer. Het was een weer een heerlijk avondje daar in de NL Lounge.

Tekst en beeld: Pieter Hoogland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws