Partyreport: It´s all good @ The Backdoor

Partyscene Redactie | 29 november 2001
headlines

Eens in de zoveel tijd vinden clubavonden en feesten zoals EVE en God Damn Funky plaats op vrijdagavond. Er zijn genoeg vrijdagen in het jaar dat dit soort parties niet plaatsvinden en je het in Amsterdam toch echt moet hebben van de wat knussere clubs en bardancings. Het aanbod is groot en over het algemeen ook goed. Je kunt voor je vrijdagavond een goede keus maken uit verschillende soorten dj´s, publiek en housesoorten. De keuze viel op soulful house in The Backdoor waar dj´s Stijn Thieke en "Dancetracks" Phill gastheren van de avond waren.

The Backdoor is een mooie club waar de kleur rood een overheersende rol heeft. Niks mis mee. Het komt juist mooi tot uiting met de rest van de entourage die rijkelijk en stijlvol is aangekleed met kitscherige banken, salontafels, spiegels en kroonluchters.
In het midden van deze ruimte bevindt zich een verhoogd dansplateau met op elke hoek één pilaar. Bij binnenkomst was deze vloer al druk bezet met uitbundig swingend publiek. De stemming zat er dus al goed in.Vrij logisch want wat dj Stijn Thieke op dat moment stond te produceren was zeker niet om stil op te zitten. Soulful, groovy, zang, opzwepende en gepolijste basskicks, muzikaliteit en naadloze overgangen waren de aspecten die Stijns set karakteriseerden. Voor de liefhebber dus één en al genot. De platenkeus van dj Phill was ook goed. Zijn set bestond uit een melange van soulfulhouse met wat hardere kicks, latin, bosa beats en de dikke remix van Jon Cutlers It´s Yours. De beide heren wisselden elkaar om de zoveel tijd af.

Op muzikaal gebied kwam de bezoeker zichtbaar niks tekort want er werd lekker gedanst. De mensen die op de banken zaten werden van hun zitvlak gezongen door niemand minder dan MC Cupid. Met deze warme input van dj´s, goede dansbare soulful house, leuke MC, stijlvolle en mooi belichte omgeving is It´s All Good op vrijdag een leuke en gezellige plek om uit te gaan.

Tekst: Cleon Macnack

(toegevoegd:29-11-2001/19:27)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws