Wim Lex' Column Royale

Partyscene Redactie | 28 november 2001
headlines


Natuurlijk hoor ik jullie al zeggen dat een afterparty een feest is na andere feesten. Maar dit is een ruim begrip. De burgemeesters van diverse steden doen er werkelijk alles aan om hun hachje te redden en verbieden binnen hun gemeente afterparty's. Natuurlijk is er begrip voor de heren, als er immers doden vallen binnen je gemeente en je denkt dit op deze manier (tijdelijk) op te kunnen lossen, maar er is meer aan de hand. De overheid heeft momenteel geen enkel idee van wat er omgaat bij de vele tienduizenden, zoniet honderdduizenden partygangers.

Voordat ze nu over gaan tot straffe maatregelen, dienen ze eerst zichzelf te informeren. Er was vorige week naar aanleiding van de beroering over de Hemkade een interview met een kamerlid, ik zal zijn naam niet noemen, die wist te vertellen dat het middel GHB op de lijst van verboden harddrugs stond. Hoe kortzichtig. De man wil natuurlijk de stemmers op zijn hand hebben en tegen alle middelen ingaan die volgens hun inzien doden veroorzaken. Wellicht is het slim om dit kamerlid even langs een Boumanhuis of iets dergelijks te sturen, waar hij zal leren dat GHB geen harddrugs is en ook geen dodelijk middel, zelfs niet bij een overdosis. Het middel zal in het
ergste geval een comateuse slaap bij de gebruiker veroorzaken. Blijft
natuurlijk een feit dat wanneer het middel in combinatie met andere
middelen wordt gebruikt, of door een persoon wordt ingenomen die een zwak gestel heeft, er altijd risico's aan zijn verbonden.
Dan de zaak Hemkade. Waarom denken jullie dat de doodsoorzaak van de 28 jarige bezoekster van Wasteland zo stil wordt gehouden? Er is in de politiek meer aan de hand, geloof mij! Een afterparty kan natuurlijk een feestje zijn waar mensen naar toe gaan die al een hele avond (en nacht) aan het feesten zijn, maar hebben jullie er al eens bij stil gestaan dat er veel feestvierders zijn die er de voorkeur aan geven om in de nacht van zaterdag op zondag gewoon lekker te
slapen en vervolgens fris en uitgeslapen naar een feestje willen?
Een opkomende trend, dat voorspel ik je. Lekker op zondag feesten van 's morgens vroeg tot in de loop van de middag, lekker naar huis, vroeg naar bed en maandag uitgerust naar je werk. Dat klinkt goed en dat is het ook! En dan komen de burgervaders met een poging tot het verbieden van feestjes op zondagmorgen. Of je nu zelf doorgaat, of zondagmorgen pas begint: we leven toch niet in een politiestaat? Kom in opstand en laat ons de partyscene niet afpakken door een paar gezagsdragers die niet weten waar ze het over hebben! En laten we er alsjeblieft voor waken dat de opstand niet zal worden geleid door de grote partijen in deze kwestie, maar door jullie. Het publiek.
Ik stel voor dat we met zijn allen naar het Binnenhof togen. We nodigen wat dj's uit, zorgen er voor dat er voldoende geluidsapparatuur aanwezig is en we laten daar van ons horen. Het liefst op een zondag, dan kunnen ze daar in Den Haag direct zien hoe we ons gedragen op "afterparty's".
Eén voor allen, allen voor één!!!

Wim Lex

(toegevoegd:28-11-2001/14:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws